Ingen felfri ritt i VM-kvalet

Unghäst-VM i belgiska Zangersheide är i full gång. Tyvärr fick Vimmerbyryttaren Sandra Fransson en tuff start med femårige Brandy Cloud. Ekipaget noterades för tolv fel i kvalet i torsdags förmiddag. Nu har hon också tävlat med sina två andra hästar i VM: Cantoto och Ayela. – Kvalet fortsätter i morgon och fortfarande finns chansen att ta sig vidare, säger Anders Fransson

Sandra Fransson har tävlat med tre hästar i dagens kvalhoppning i unghäst-VM i Belgien.

Sandra Fransson har tävlat med tre hästar i dagens kvalhoppning i unghäst-VM i Belgien.

Foto:

Hästsport2017-09-21 13:37

Sandra Fransson börjar bli van att representera Sverige i unghäst-VM i Belgien vid det här laget. Hon är där för tredje gången. Idag inleddes alltså kvalhoppningarna, där ryttare och hästar från många olika länder var på plats. Flera av dem var också från Sverige, bland annat världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson.

Efter första kvalhoppningen och tolv fel med Brandy Cloud, blev det  bättre resultat med de något mer rutinerade Ayela och Cantoto.

– Det blev bättre och bättre under dagens lopp. Åtta fel med Ayela och fyra med Cantoto. Det är små marginaler som avgör. Men vi är nöjda med dagen. Hästarna känns fräscha. Det är inte så lätt eftersom det är en speciell atmosfär med allt runt omkring som hör till VM, säger Anders Fransson, pappa till Sandra.

Hoppet om att nå final är inte över.

– Vi har nya chanser i morgon, men då gäller det att rida felfritt och rida snabbt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!