Joline är bäst i Sverige

Joline Jonsson vann Fjordhäst-SM i hoppning i fjol. Det blev repris i år. Nu väntar EM i Danmark för Vimmerbytjejen och hästen Lindmarkens Lord Ludvig II.

Joline Jonsson och Lindmarkens Lord Ludvig II som försvarade sin SM-titel. Foto: Magnus Strömsten

Joline Jonsson och Lindmarkens Lord Ludvig II som försvarade sin SM-titel. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Hästsport2006-07-27 06:30

Joline Jonsson kände press på sig att försvara sin titel från i fjol. Men trots det lyckades hon knipa SM-guldet i hoppning när Fjord-SM avgjordes i Linköping i helgen.
- Jag själv hade förväntningar på mig och eftersom jag tog guld förra året så hade jag även lite press på mig utifrån, säger Joline Jonsson som vann med fjordhästen Lindmarkens Lord Ludvig II.
Tränaren satte banan
I hopptävlingen var det 20 startande. Efter grundomgången var det bara fem som hade ridit felfritt och tog sig vidare till omhoppning. Till omhoppningen höjdes hindren från 90 centimeter till en meter.
- När omhoppningen var färdig var det bara jag och en till som ridit felfritt. Jag var sex och en halv sekund före tvåan så det var en ganska säker seger.
Men Joline Jonsson hade några fördelar. Dels startade hon sist och dessutom så var det hennes tränare Jens Hallberg som satte banan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!