Klara, 12, i Vimmerby uttagen till NM i dressyr

Tolvåriga Klara Ambrosiani, Vimmerbyortens Ryttarförening, är en talang utöver det vanliga. I helgen slog hon till och blev tvåa i en stor nationell dressyrtävling i Skåne. På plats fanns då landslagsledningen, som efteråt meddelade att de beslutat att ta ut Klara till Nordiska Mästerskapen i klassen Children (upp till 14 år). – Helt enormt, säger mamma Jenny Ambrosiani.

Foto:

Hästsport2018-05-02 08:14

Visst är Klara och mamma Jenny oerhört glada över de framgångar som Klara har haft inom dressyren. Men frågan är om inte den egenuppfödda hästen Carinn är den som har sugit åt sig mest av framgångarna.
Utan någon som helst konkurrens är det i alla fall hon som är mest mallig över det.
– Hon bara går omkring här och gör sig till och tittar på sina priser. Jag är helt övertygad om att hon förstår, skrattar mamma Jenny när vi pratar om den makalöst fina andraplatsen i helgen och det stora äventyr som nu väntar.

Slog till i helgen
Klara och Carinns väg mot de internationella tävlingar de nu ska på började egentligen redan i höstas.
– Vi var på mönstring på Strömsholm och då berättade de att Klara var aktuell, så de rådde oss att ge oss ut och tävla i så kallade OBS-tävlingar (där landslagsledningen är på plats och övervakar).
De två första OBS-tävlingarna gick helt okej för Klara. Men det var i Willands nationella tävling utanför Åhus i Skåne, den tredje och sista, som det slog till på allvar i helgen.

”Fantastisk framgång”
Klara slutade tvåa i FEI:s Lagtävlansprogram för Children på nya personliga rekordet 67%.
Efter tävlingen fick Klara beskedet att hon är uttagen att tävla för Sverige i det kommande Nordiska Mästerskapet, som hålls i norska Drammen i slutet av juni.
Den klass som Klara kommer tävla i är för ungdomar upp till 14 år. Klara, som fyller 13 senare i år, kommer alltså vara ett år yngre än de flesta av medtävlarna.
– Det här är så klart en  fantastisk framgång. Helt enormt. Extra roligt i och med att vi har fött upp Carinn själva, säger mamma Jenny.
Innan det är dags för Nordiska Mästerskapen i Drammen väntar först en annan internationell tävling i Norge.
– Under Kristi Himmelfärdshelgen åker vi till Kristiansand och tävlar. Den möjligheten fick vi också i och med uttagningen att representera Sverige. Det kommer ge jättebra erfarenheter, säger Jenny Ambosiani.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!