Lilla Gubben Cup närmar sig jubileum

500 starter under tre dagar. Det är vad som väntar när Vimmerbyortens Ryttarförening anordnar Lilla Gubben Cup för nionde gången. Tävlingen startar i dag och avslutas på söndag. - Den här tävlingen innebär att viktigt tillskott för föreningen, säger Annika Rönning Olsson i Vimmerbyortens Ryttarförening.

Hästsport2015-06-26 06:23


Förra året slog Lilla Gubben Cup rekord med över 600 starter. Lika många blir det inte i år, men runt 500 starter är förstås också mycket bra.
- Det har blivit lite förändringar till det här året så vi får ändå vara nöjda, tycker Annika Rönning Olsson.

Vill inte krocka
En förändring är tiden för tävlingen. Förra året arrangerades den i början av augusti. I år blir det alltså betydligt tidigare.
Varför?
- Dels handlar det om att vi inte vill krocka med Bullerby Cup. Sen tycker vi att det kan vara spännande att testa att ha tävlingen innan semestern börjar på allvar. En annan sak som styr tävlingsdatum är förstås hur det ser ut i övriga ridsportsverige, berättar Annika Rönning Olsson.
En annan nyhet är att Lilla Gubben Cup i år inte har regional status.
- Därför kommer vi att testa ett lite annat upplägg där det blir ponnytävlingar på förmiddagarna och tävlingar för stora hästar på eftermiddagarna. Det här är första gången vi har med stora hästar i tävlingen, de kommer inte att ha någon egen cup utan det blir tre separata tävlingsdagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!