Lisa Ivarsson klar för A-final i dressyr-SM

Mörlundatjejen Lisa Ivarsson och hennes Fredriksdals Tulpan är klara för A-final i ponny-SM i dressyr, som avgörs i morgon måndag. - Jag har allt att vinna, ingenting att förlora, säger Lisa till vår tidning.

Lisa Ivarsson på Fredriksdals Tulpan är klar för A-final i dressyr-SM, som avgörs imorgon måndag.

Lisa Ivarsson på Fredriksdals Tulpan är klar för A-final i dressyr-SM, som avgörs imorgon måndag.

Foto: Foto: Susanna Ivarsson

Hästsport2017-06-18 19:36

"På förhand är det väldigt öppet, vi är många som har kapacitet att nå A-finalen", sa Lisa inför säsongens stora höjdpunkt.

Efter en fin tredjeplats på lördagen var förutsättningarna stora för att Lisa skulle ta sig just hela vägen till A-final.

Och hon lyckades. I dagens andra och sista kvaltävling blev det en femteplats och det sammantaget räckte för att knipa den femte och sista platsen i A-finalen.

Sammanlagt är det 164 deltagande ekipage som tävlar i dressyr-SM. I Lisa Ivarssons grupp 2 kategori C, är det förutom hon, ytterligare 13 ryttare som åkt till Hammarö i hopp om att ta hem den åtråvärda titeln.

Men efter kvalomgångarna lever drömmen alltså bara för fem ryttare, varav 17-åriga Lisa Ivarsson, som tävlar för Vetlandaortens Ryttarförening, är en av dem.

- Jag slår i underläge. Har allt att vinna, ingenting att förlora. Jag blir ju som sämst femma, så nu kan jag gå in för att rida lugnt med målsättningen att vinna.

Klockan 10.10 i morgon måndag rider Lisa Ivarsson sitt kürprogram, som startande nummer ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!