Lokala talangerna försvinner – klara för nykomlingen

En, två, tre, fyra. Så många spelare från trakten lämnar för färska seriesegraren. "Finns hög potential hos alla fyra", säger IFK Oskarshamns fotbollsansvarige Henrik Nilsson om de fyra nyförvärven från Hultsfreds kommun.

Talangerna väljer nykomlingen.

Talangerna väljer nykomlingen.

Foto: Per Danielsson/TT

Fotboll2020-11-06 17:58

Vi ska inte säga att IFK Oskarshamn gjorde rent hus i division fem, men lite åt det hållet var det. Den skyhöga seriefavoriten motsvarade alla högt ställda förväntningar som fanns. Det vimlade av spelare i laget med meriter från spel betydligt högre upp i seriesystemet.

Och det lär inte bli en blyg nykomling som ber om ursäkt i den högre divisionen 2021...

Nu står det klart att IFK värvar en trio från SK Lojal, med offensiva kvaliteter. Detsamma gäller även för värvningen från Målilla GoIF. Det handlar om Jetmir Shehi, Ahmed Tarabeih, Kushtrim Krasniqi och William Steinholtz.

– Vi är jättenöjda med de här värvningarna. När vi mötte Lojal så imponerade Jetmir och Ahmed stort på oss. Vår tränare (Eric Persson) vet redan nu exakt vilka roller han vill att de ska ha i laget. De är bolltrygga och brinner för fotbollen. Dessutom får vi dem som i ett "paket". De är bra kompisar.

undefined
Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih lämnar SK Lojal.

Om Kushtrim Krasniqi och William Steinholtz säger Henrik Nilsson så här:

– Kushtrim tror vi också mycket på. Han har mycket i sig och med en bra försäsong med vår fystränare kan det hända grejer. Samma sak med William. Jag känner honom väl sedan tidigare och det finns mer i honom än vad han har fått ut hittills.

För Lojal och Målilla är det självklart tuffa tapp. Inte minst då för Venalaget, som tappar tre tongivande spelare på ett bräde.

Utöver kvartetten från Hultsfreds kommun har Oskarshamn även värvat Hugo Henriksson från Högsby – hittills. Mer är att vänta.

– Vi har lite mer på gång, dessutom är grundstommen från den gångna säsongen kvar.

Vilka tappar ni?

– Simon Johansson och Fredrik Lindh blir spelande tränare i Fliseryd. Det är två bra spelare.

Hur blir det med Sonny Karlsson (målkungen)?

– Vi har pratat med Sonny och har stora förhoppningar att han spelar kvar. Samtidigt blev han pappa för en tid sedan och det är klart att familjesituationen påverkar hans beslut.

Henrik Nilsson tror och hoppas att IFK Oskarshamn inom en snar framtid spelar i division tre.

– Det är ett uttalat mål. Om vi går upp nästa säsong eller något senare får vi se. Men vi vill mycket med fotbollen i vår klubb.

Det är tydligt det. Inte minst med värvningarna som gjordes förra året – och även nu då med bland annat en spännande bollskicklig trio från Lojal och en snabb och utvecklingsbar forward från Målilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!