Lokalt uppfödd häst vann på V75

När Kitzune G.G. vann på V75 i Skellefteå i lördags fick Gabriella Gunnarsson från Vena sin största seger som uppfödare.

Micael Melander körde Kitzune G.G. till seger på V75.

Micael Melander körde Kitzune G.G. till seger på V75.

Foto: Torbjörn Enmark

Trav2021-10-04 17:00

Det blev miljonutdelning på V75 i lördags. Mycket beroende på att få spelare hade räknat med att Kitzune G.G. skulle vinna den tredje avdelningen. Det var ett försök till Diamantstoet där det sexåriga stoet stod hårt inne på pengarna och hade en tuff uppgift på förhand. Micael Melander gav hästen en fin resa och upploppet ned blev segermarginalen klar.

Uppfödare till stoet är Gabriella Gunnarsson från Vena som även tränade hästen i dess 16 första starter. Det blev två tredjeplatser som bäst då och 2019 såldes hästen till Finland. Där har hon tävlat framgångsrikt för tränaren Kyösti Lindgren och i och med lördagens seger sprungit in nästan 600 000 kronor och vunnit tio lopp totalt.

En annan lokal uppfödare av travhästar är Robert Stejdahl från Mariannelund. Hans Pinto Bob är aktuell för start på V75 på lördag där 600 000 kronor väntar till vinnaren. Pinto Bob har drygt två miljoner på kontot och är ganska färsk i den absoluta eliten. Hästen slog igenom som fyraåring 2019 då han var tvåa i finalen av Sprintermästaren. Efter ett mellanår ifjol har han kommit tillbaka starkt i år och vunnit tre lopp och tjänat över en halv miljon.

– Jag hade Pastore Bob som var med i Elitloppet för ett par år sedan och nu ser Pinto Bob ut att kunna utvecklas till något riktigt bra. Det är kul att kunna få fram fina hästar på ett ganska litet material. Jag hade egentligen tänkt varva ned med uppfödningen, men jag försöker nog ett tag till, säger Stejdahl.

Robert Bergh tränar Pinto Bob som startar i SM på Åby på lördag.
Robert Bergh tränar Pinto Bob som startar i SM på Åby på lördag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!