Mästaren går för ny titel

Ifjol blev vår tidnings trav-expert Magnus Strömsten Världsmästare i V75. Idag drar årets upplaga av tävlingen igång. – Jag ska göra ett försök att kvala in i år igen, men det kommer att bli tufft, säger Magnus.

Foto: Kanal 75

Hästsport2016-10-01 11:00

Hur har året varit som världsmästare?

– I början var det mycket glada tillrop, tjo och tjim, och folk som hörde av sig och skulle ha tips. Framförallt dagen efter jag hade vunnit, då bara rasslade det in mejl och sms. Men det har inte slutat helt, det finns fortfarande de som hojtar ”här kommer världsmästaren”. 

Vad har du gjort med pengarna?

– Jag hade lite grejer som jag sa att jag skulle göra direkt efter vinsten och det första var att jag skulle byta upp mig bilmässigt. Det är fixat och det var väl en av de tyngre utgiftsposterna. Sedan hann jag åka till Prix d’Amerique i vintras och dessutom kunde jag unna mig en liten solsemester i april. 

”Minst tre spikar”

I VM i V75 gäller det att komponera ihop system på 192 rader, vilket kostar 96 kronor att lämna in. 

För att gå till finalspelet, som utgörs av en kunskapstävling, krävs att man slutar bland de nio främsta i grundserien, eller gör som Strömsten och vinner en individuell omgång. Det som räknas är antalet rätt, särskiljningsparametrarna därefter är antalet spikar och högsta odds på en spik.

– Jag tror att den bästa taktiken är att vara offensiv och ha minst tre spikar, då ger man sig själv utrymme att träffa lite vid sidan i garderingsloppen. Det är i alla fall så jag kommer att lägga upp det.

Då passar det sig att avrunda med att få höra vad världsmästaren i V75 har för drag att komma med till lördagens omgång på Färjestad - som dessutom piffas upp med jackpot och uppskattningsvis 57 miljoner kronor bara i sjurättspotten.

– Jag gör en favorit i repris, nämligen att gå på 11 Felicia V.E. (V75-4). Jag inbillar mig att hon ska trivas bra över den långa distansen och det är en häst som går lite ”under radarn” bland spelarna. Hon har visat fin form på slutet och trivs den här årstiden. Med rätt löpningsförlopp kan hon sitta där igen till ett fint odds..

– Sedan har jag ett annat sto jag gillar skarpt, 7 Roses Glory i V75-6. Jag tycker att hon har visat tillräckligt för att räcka även mot hingstarna i Silverdivisionen.

– Den tredje spiken är ett mer säkert kort då jag tror att 1 Västerbo Highflyer (V75-3) håller ledningen i gulddivisionen och vinner behändigt, säger Magnus Strömsten.

Magnus system
V75-1: 2,3,5
V75-2: 1,4,5,7,8,9,10,11
V75-3: 1 
V75-4: 11
V75-5: 2,6
V75-6: 7
V75-7: 1,4,5,7
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!