Petronella har hittat tillbaka

Petronella Hansson var en jättetalang i distansritt. Hon vann det mesta, sedan la hon av. Nu - åtta år senare - är hon tillbaka. Och redan en vinnare. I helgen vann hon Tjustritten överlägset.

Efter ett långt uppehåll tävlar åter Petronella Hansson i distansritt. Hon tävlar för Tjust Distansklubb och vann Tjustritten med Gold Strike.

Efter ett långt uppehåll tävlar åter Petronella Hansson i distansritt. Hon tävlar för Tjust Distansklubb och vann Tjustritten med Gold Strike.

Foto:

Hästsport2013-06-04 07:16


Petronella Hansson och Gold Strike. Det kan bli ett nytt strävsamt och framgångsrikt par i distansritt. Precis som Hansson och Top Gun var en gång i tiden.
- Han lever fortfarande. Han står där och är 25 år, säger Petronella och vänder blicken mot hagen en bit bort där Top Gun betar.
Vi befinner oss ett par kilometer utanför Vimmerby. Bredvid henne står hennes nya gunstling, 16-åringen Gold Strike. En galopphäst i grunden, som vunnit många lopp, dock inte i distansritt.

Från start till mål
- Jag köpte honom förra hösten när mitt intresse för sporten kom tillbaka. Och vi har verkligen funnit varandra. Vi kommunicerar jättebra.
Det visade sig inte minst i helgen, på åttamila-ritten i Brantestad utanför Frödinge.
- Jag tror att vi ledde från start till mål. Vi fick också pris för bästa kondition och det var kul. Man visste inte hur han (Gold Strike) skulle klara utmaningen. Det var första gången vi tävlade över åtta mil, men det fungerade väldigt bra, säger Petronella Hansson nöjt.
Efter ett mycket långt uppehåll är hon alltså tillbaka på tävlingsbanan. Kanske mer motiverad än någonsin:
- Ja, jo... det är faktiskt ännu roligare nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!