”Roligaste jag varit med om”

Nu har Saga Passmark genomfört sin största tävling hittills i den unga karriären. Hon och hästen Almeida blev femma i Prins Carl Philips Pris inför nästan 20 000 åskådare på Friends Arena i Solna. – Jag är jättenöjd, det var oerhört stort bara att få vara med här bland alla världsstjärnor, säger hon.

Foto:

Hästsport2016-11-28 08:20

Drygt 4 000 C-ponny-ekipage försökte kvala in till stortävlingen i Stockholm. Men bara en promille av dem, fyra, lyckades. Ett av dem var 15-åriga Vimmerbytjejen Saga Passmark och ponnyn Almeida.

– Det här var det roligaste jag har varit med om, men samtidigt så var det väldigt nervöst.
– Det var ett himla liv runtomkring med så mycket folk på plats, det är man ju inte van vid, och många hästar blev jättenervösa av allt skrammel från vagnar och annat.
– Men väl ute på banan så märktes det faktiskt ingenting på Almeida, hon var jättekoncentrerad och jag är så himla över henne, säger Saga Passmark.

Totalt åtta ekipage tävlade i den ihopslagna klassen för C- och D-ponnier. Vimmerby-ekipaget kom på en fin femteplats efter ett nedslag i finalen.

– Varken Almeida eller jag har ju varit med på den här nivån tidigare, men vi gjorde vårt bästa och jag tycker att vi klarade det bra.
– Jag är jättenöjd med tävlingen, felet kom efter en kombination och det var inte så mycket att göra åt.

Vid prisutdelningen fick Saga Passmark en pratstund med självaste prinsen, Carl Philip.
– Det var verkligen coolt, han frågade om jag var nöjd och lite hur jag kände mig, säger Saga.

Den här stortävlingen har gjort gigantiska avtryck på den unga Vimmerbytjejen.
– Det har varit så otroligt roligt, faktiskt det roligaste jag har varit med om – och jag siktar på att få vara med här på Friends även nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!