Saga besviken efter ponny-SM

Med en sjundeplats på Sverigerankingen och med en makalös säsong bakom sig hade Vimmerbyryttaren Saga Passmark höga förhoppningar inför ponny-SM i hoppning i Malmö. Nu blev inte placeringen så bra som man hade hoppats på. Men det var mammas fel…

En miss med utrustningen förstörde för Saga Passmark och hennes Almeida i ponny-SM i hoppning. Men nu väntar flera spännande tävlingar i höst, som kan sluta på Friends Arena.

En miss med utrustningen förstörde för Saga Passmark och hennes Almeida i ponny-SM i hoppning. Men nu väntar flera spännande tävlingar i höst, som kan sluta på Friends Arena.

Foto:

Hästsport2016-08-10 08:00

14-åriga ryttarinnan Saga Passmark från Vimmerby har en fantastisk säsong i ryggen. Helt nöjd var hon dock inte efter helgens ponny-SM i hoppning, där hon slutade sjua i B-finalen i klassen Medelsvår B +.

– Mest missnöjd var hon över sin mamma. Hon pratade inte med mig på lång tid efteråt, skrattar mamma Lollo Passmark, vars val av utrustning fick Sagas häst Almeida helt ohanterbar.

– Jag tar på mig det helt och hållet. Jag tänkte att det var så stora hinder och att Almeida nog behövde lite extra hjälp, men istället blev hon alldeles för pigg och het. Det gick inte att hålla henne, berättar Lollo.

Blev ormbiten

Annars har Sagas säsong varit över all förväntan. Hon har vunnit flera tävlingar och trots att Saga bara har haft Almeida i ett och ett halvt år är de redan rankade som nummer sju i Sverige.

Härnäst står Folksam Ponny Cup i Göteborg på schemat om en dryg vecka. Dit har landets 18 bästa ryttare kvalificerat sig via ett antal kvaltävlingar. Och faktum är att Saga är inkvalad med båda sina hästar – Almeida och Poetic Vanilla Ice. Dock är det oklart om Poetic Vanilla Ice, som har varit i familjens ägo sedan i november, kommer att kunna starta.

– Hon blev ormbiten i förra veckan, så vi fick stryka henne från SM-tävlingarna. Nu har vi kört igång lite försiktigt med henne, så vi får se, berättar Lollo.

Friends Arena

Senare i höst väntar bland annat inomhus-SM samt förmodligen några internationella tävlingar. Dessutom kommer Saga vara med och slåss om fyra exklusiva platser till Sweden International Horse Show på Friends Arena i Solna i slutet av november. Första kvalificeringshindret är passerat nu väntar det sista.

– Totalt är det fyra deltävlingar och de sammanlagt fyra bästa ekipagen får sedan rida på Friends. Det vore fantastiskt, men blir såklart jättetufft, säger mamma Lollo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!