Sandra Fransson uttagen till UVM

Efter framgångarna i Falsterbo kommer nu belöningen för Vimmerbyryttaren Sandra Fransson. I går blev hon uttagen att representera Sverige i unghäst-VM i Belgien. - Fantastiskt roligt. Jag blev väldigt snopen när jag fick beskedet, säger hon.

Hästsport2015-07-21 21:53


Om knappt två månader avgörs unghäst-VM i Belgien. Totalt har ett 40-tal av landets mest lovande hoppekipage nominerats av förbundet. Som en av sex uttagna i klassen med femåriga svenskfödda hästar hittar vi Vimmerbyryttaren Sandra Fransson och hennes Ayela.
- Jag fick ett grattis-sms i går och fattade först ingenting. Innan Falsterbo Horse Show, där det gick jättebra med Ayela, så har hon inte presterat så mycket i år. Därför blev jag väldigt snopen. Men också väldigt glad, skrattar Sandra.

Gillade vad de såg
I Falsterbo gick 42 av 165 deltagande ekipage till final. Sandra och Ayela var ett av dem. I finalen red hon felfritt, men drog tyvärr på sig ett nedslag i omhoppningen på tid och slutade sedan 15:e.
- Det var första gången Ayela red omhoppning på tid, så hon blev nog förvånad och undrade vad som stod på när jag tryckte på mycket mer än jag brukar göra.
- Tydligen gillade de som har hand om nomineringarna till unghäst-VM vad de såg där, säger Sandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!