Sandra och Aeyla föll på sista hindret

En liten, liten lätt rivning - på det sista hindret. Det stoppade Vimmerbys ryttarstjärna Sandra Fransson från att ta sig till det slutliga avgörandet i finalen i stortävlingen Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping.

Foto:

Hästsport2016-10-31 10:00

Det var en besviken, men samlad Sandra Fransson vår tidning pratade med i söndags eftermiddag, strax efter hemkomsten från Jönköping.

– Det gick så fantastiskt bra innan den där rivningen. Aeyla var verkligen superbra. Därför känns det extra tråkigt att vi fick ett nedslag på det sista hindret – och det var knappt en rivning. Bommen åkte ner ändå.

Nära, nära...

Sandra Fransson, som fick ett wild card till tävlingen, och hennes sexåring Aeyla, tog sig till finaldagen efter två felfria ritter i kvalet. Och väl där var det som sagt ytterst nära att det hade blivit en tredje nolla i rad i grundomgången. Men, marginalerna var inte med Vimmerbyryttaren denna gång.

– Det var surt att riva så knappt, säger hon besviket.

Sandra Fransson hade även med sig ”talangen” och fem-åringen Tiger Rose i Jönköping. Hon överraskade stort på sin ryttare.

– Hon rev inte en enda gång. I finalen bedömdes hon av Henrik Von Eckerman och Jens Fredricsson (stjärnryttare) och de tyckte att Tiger Rose var välutbildad och hade fin teknik. Det var kul att höra.

Hur bra kan Tiger Rose bli?

– Svårt att säga. Hon är för ung för att säga att hon når hela vägen, men helt klart känns hon intressant för framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!