Sandra och Aeyla klara för VM

Om två veckor inleds unghäst-VM i hästhoppning i Zangersheide, Belgien. Och för andra året i rad är Vimmerbyryttaren Sandra Fransson uttagen till att representera Sverige. – Det har varit mitt mål, och nu när det är klart känns det mest som en lättnad, säger Sandra till vår tidning bara timmar efter att hon fått glädjebeskedet.

Sandra och Aeyla gör sig redo för att åka till VM - för andra gången.

Sandra och Aeyla gör sig redo för att åka till VM - för andra gången.

Foto: Privat

Hästsport2016-08-31 15:19

Tillsammans med sexåriga stoet Aeyla ska Vimmerbys ryttardrottning Sandra Fransson försvara både stadens och rikets färger vid unghäst-VM i belgiska Zangersheide, som avgörs mellan 15-18 september.

Sandra fick besked om att VM-platsen var hennes strax efter lunch på tisdagen.

– Vi började jobba för det här redan i våras, så nu känns det mest som lättnad. Men det är såklart jättestort och roligt, säger Sandra Fransson och fortsätter:

– Unghäst-VM har varit ett mål hela tiden. Vi satsade hårt på att vara formtoppade och i ordning till tävlingarna i Falsterbo i somras. Där la vi grunden, och nu när vi är uttagna är det bara att börja förbereda sig för nästa steg.

”Vi” i sammanhanget är Sandra och Aeyla – en väloljad duo med en lång historia tillsammans.

– Vi köpte henne som treåring, och då var hon precis inriden. Det är jag som har utbildat henne ända sedan dess, så det känns såklart extra kul att vi får uppleva det här tillsammans.

Under fjolårets VM-tävlingar missade ekipaget finalplats, men med den erfarenheten i bagaget finns nu förhoppningar om längre avancemang den här gången.

Vad tror du om dina chanser på VM?

– Ja, om allt bara klaffar så… Aeyla har varit lite spänd på sistone, men hittar vi bara tillbaka till formkurvan så ska vi absolut försöka vara med och utmana.

Hur laddar ni upp inför resan till Belgien?

– Ja, jag håller faktiskt på att packa nu – men inte för Belgien. Jag fyllde år förra veckan och köpte mig en resa till

Frankrike i födelsedagspresent. Så först ska jag åka dit. Men sen börjar arbetet med VM-förberedelserna:

– Först och främst ska vi ta Aeyla till veterinär och fixa allt runt omkring. Sedan blir det att börja slipa på detaljer i ridningen. Formen känns som sagt bra, nu gäller det bara att hitta lugnet.

Fotnot: I unghäst-VM tävlar hästar mellan fem och sju år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!