Sandras succé på Elmia

Sandra Fransson fortsätter att övertyga tillsammans med sex-åringen Ayela. Nu är ekipaget klart för final i den nya stora tävlingen Elmia Scandinavian Horse Show. - Ayela har känts jättebra. Nu ska jag satsa allt på ett kort i finalen.

Vimmerbyryttaren Sandra Fransson har gått till final i Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping med Ayela.

Vimmerbyryttaren Sandra Fransson har gått till final i Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping med Ayela.

Foto:

Hästsport2016-10-28 09:00

Stortävlingarna har avlöst varandra i år för Sandra Fransson. Utöver Falsterbo, VM i Belgien och Breeders, tävlar Vimmerbyortens ryttaress just nu i Jönköping.

- Det är tuff konkurrens och många bra ryttare är här. De 23 bästa ekipagen från Falsterbo och de 22 bästa från Champions of the Youngsters i Skövde var kvalificerade till den här tävlingen. Och jag fick ett wild card av Lisen Bratt Fredricson. Det är jag väldigt tacksam för.

Sandra Fransson och Ayela tackade för förtroendet och visade att det var rätt att ge henne ett wild card. Efter två kvalhoppningar har de inte rivit ett enda hinder så här långt och är klara för final.

- Jag hade en bra känsla innan första kvalet. Ayela har fått bra erfarenheter och hon kändes trygg. Jag kände väl egentligen att det var mig det hängde på hur pass bra det skulle gå. Och det gick ju bra i båda kvalen.

Hur var banorna?

- Fina. Hindren (1,30 m höga) var ganska tuffa.

Totalt var det elva ekipage som nollade i kvalen. Utöver dem är det ytterligare tolv ekipage som gör upp i finalen i morgon.

Vad har du för mål?

- Det är bara att satsa allt på ett kort. Det ska bli roligt och jag hörde att det är slutsålt till finalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!