Storslam för Tjusts ryttare i DM

I lördags avgjordes Rökullaritten och det blev idel ryttare från Tjust Distansklubb på prispallen i DM-klassen med Kjell Westerback och Hadari i topp.

Mariannelund 20 september 2020 13:41

Dm-klassen över 80 kilometer utvecklade sig snabbt till en duell där Kjell Westerback och Hadari tampades med klubbkamraten Annina Riikonen på Amiara. De sistnämnda hade ett litet försprång när ekipagen gick ut på den sista etappen av tre.

– Vi låg två minuter efter, men kom ikapp ganska snabbt. Jag hade en plan att lägga in stöten i en lång uppförsbacke sju kilometer in på sista slingan, men hon hade en stark häst också så det tog ett tag innan jag fick en lucka. Sedan kändes Hadari stark hela vägen så vi kunde vinna med några minuter till godo, säger Kjell Westerback.

Kjell och Hadari var kvalificerade till VM i år, men tävlingen sköts fram ett år på grund av coronapandemin. Duon har istället ett digert program att sikta mot nästa år.

– Nästa år blir det istället VM i Italien i maj, NM i Norge i juni och EM i Holland i september som vi får sikta mot. Mycket hänger dock på hur bra vi kan träna över vintern.

Trots att årets upplaga av Rökullaritten skedde i mindre skala och begränsat med funktionärer så flöt tävlingen på väl.

– Det funkade fint. Mycket tack vare bra samarbete med markägare och arrendatorer i området som ställer upp och ger oss tillgång till de ytor som krävs, säger Kristina Agstam-Hagevi.

Priset till bästa kondition gick till Annina Riikonen på Amiara. 

Resultat Rökullaritten 80 km: 1) Kjell Westerback, Hadari 4.57:39, 2) Annina Riikonen, Amiara, 5.05:35, 3) Sarah Fridén, Deres 5.06:20, 4) Emelie Ekström, My Noha, 5.36:51, 5) Anne Lidholm, Bubba, 6.06:40.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ridsport

Begränsad variant av Rökullaritten

Mariannelund

Hopp i galopp för musikhjälpen

Ridsport

Fjärdeplats för Tjust Distansklubb på Lag-SM

Ridsport

Tjust har starkt lag till SM på hemmaplan