Tjust har starkt lag till SM på hemmaplan

Tjust Distansklubb arrangerar lag-SM i Distansritt i trakterna kring Mariannelund på lördag och har för första gången på länge ett eget lag med i tävlingen.

Lag-SM i distansritt avgörs på lördag utanför Mariannelund med Rökulla som tävlingscentrum.

Lag-SM i distansritt avgörs på lördag utanför Mariannelund med Rökulla som tävlingscentrum.

Foto: Magnus Strömsten

Ridsport2019-09-13 11:23

Lag-SM i distansritt har tävlingscentrum i Rökulla utanför Mariannelund och inleds på lördag morgon. För första gången på väldigt länge har arrangörsklubben Tjust Distansklubb ett lag med i tävlingen.

– Det kommer att bli sex eller sju lag i SM-klassen som avgörs över 80 kilometer. För första gången på länge har vi fått ihop ett lag för Tjust, säger Kjell Westerback som är en av ryttarna i laget och dessutom kommer tre av fyra i hästar i laget från hans och sambon Kristina Agstam Hagevis stall.

– Jag ska själv rida min veteran William eftersom jag var med om en olycka för ett par veckor sedan och har skadat mig en del. William är så lätt att hantera så att jag kan styra honom med en arm så vi ska försöka ta oss runt, säger Kjell Westerback.

Hästen Hadari som Kjell vann SM med tidigare i år kommer ridas av Emma Svanäng som är landslagsryttare och nyligen har bytt klubb till Tjust. Dessutom rider Anne Lidholm Bubba. Fjärde ryttare i laget blir Camilla Nilsson från Örebro som också har goda meriter.

– Vi har ett bra lag som kan aspirera på medaljplats. Tre av fyra ryttare måste få godkänt för att man ska kunna vara med och göra upp i lag-SM, säger Kjell Westerback.

Under samma dag avgörs även individuella tävlingar över 50 och 40 kilometer. Totalt väntas nästan ett 50-tal ekipage att delta.

– Vi har gott om funktionärer som ställer upp så vi hoppas på en bra tävling, säger Kjell Westerback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!