Tränaren: "Seriens sämsta lag när vi spelar som vi gör"

Målilla GoIF besegrade BK Boston (4–1) i den inklämda division 5-matchen under måndagskvällen. Efter matchen var BKB-tränaren Robin Olsson stenhård i sin kritik mot sina spelare. "Jag är otroligt besviken", säger han.

Robin Olsson var inte nöjd med Bostons andra halvlek.

Robin Olsson var inte nöjd med Bostons andra halvlek.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-17 21:00

Målilla och BK Boston skulle ha mötts redan innan sommaruppehållet i division 5. Då ställde ett coronafall till det. Matchen flyttades till augusti och under måndagen var det dags. 

Det var också gästande Boston som hade det mesta av spelet i den första halvleken. Men laget, som haft svårt med målskyttet under inledningen av säsongen, fick inte till det i den offensiva tredjedelen den här gången heller. Istället kunde Målilla ta ledningen genom William Steinholtz. 

– Vi bokstavligt rullar ut Målilla men den sista passningen sitter inte. Det är där vi fallerar, säger Robin Olsson, tränare i BK Boston. 

Hans lag fick förvisso en kvittering genom ett självmål i slutet på den första halvleken och lagen gick till halvtidsvila med varsitt mål på kontot.

– Det är mycket boll för Boston men de skapar i stort sett ingenting. Deras kvittering var psykologiskt lite jobbig men vi visste väl att vi kunde resa oss och vinna bara vi höll modet uppe, säger Målillas tränare Patrik Gunnarsson.

Han hade rätt. Målilla tog över i den andra halvleken och fick in ett ledningsmål genom Albin Moberg. Adel Haj Osman utökade till 3–1 och när Bostons Adis Tahiri fick syna det röda kortet var matchen i princip avgjord. Haj Osman fastställde därefter slutresultatet och Målilla vann med 4–1. 

– Jag är otroligt besviken och kritisk till lagets insats i den andra halvleken. Det är precis som i våra två föregående matcher, där vi börjar spela stressigt och skiter i att ta jobbet i den andra halvleken. Vi är seriens sämsta fotbollslag när vi spelar som vi gör i de andra halvlekarna, säger Robin Olsson.

Vad tror du det beror på?

– Jag tror det handlar om att självförtroendet får sig en törn när bollen inte vill in i mål. Man slutar tro på sig själv. Men spelarna måste själva känna att de är jäkligt bra när de väl spelar som de gör i den första halvleken. Det är frustrerande. 

Patrik Gunnarsson var desto mer nöjd efter matchen.

– Vi vinner välförtjänt och det är skönt att få den här segern efter HFK-matchen senast. Alla i laget ska ha beröm men extra plus till Eric Ottosson och Adel (Haj Osman) för sitt inhopp. 

Robin Olsson:

– Jag vet att alla i laget kan mycket bättre. De ska dock ha beröm för den första halvleken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!