Vimmerbyryttaren klar för ung-VM med tre hästar

Sandra Fransson har stått för många fina prestationer under hästsäsongen. Resultaten har nu gett utdelning. En biljett till ung-VM i Belgien är klar och hela tre av hennes hästar följer med henne. – Det är jätteroligt, säger Sandra.

Under onsdagen fick Vimmerbyryttaren Sandra Fransson ett sms hon väntat på länge:

Under onsdagen fick Vimmerbyryttaren Sandra Fransson ett sms hon väntat på länge:

Foto:

Hästsport2017-08-03 14:10

Under onsdagen fick Vimmerbyryttaren Sandra Fransson ett sms hon väntat på länge:

En uppfödare skrev att den hade sett på nätet att Sandra var klar för ung-VM i Belgien.

– Jag har väntat på det här beskedet sen efter Falsterbo Horse Show. Förra året fick jag reda på det ganska sent så det var skönt att få reda på det i tid så man kan förbereda sig ordentligt, menar Fransson.

Representanter från Svenska Ridsportförbundet har varit runt och kollat på större arrangemang under året som Falsterbo Horse Show exempelvis där Sandra deltagit.

De har kollat om hästarna klarar av att gå på sådana stora arenor. Utifrån de tävlingarna har de sedan valt ut ryttare och hästar som ska få delta i ung-VM i Belgien mellan 21 till 24 september.

Där blir alltså Sandra en av ryttarna och hela tre stycken av hennes hästar ska följa med henne ner.

– Det är jättekul att få med alla tre. Det är ytterligare en bekräftelse på att man utvecklas åt rätt håll och att man gör ett bra jobb.

Förväntningarna

När det gäller förväntningarna på hästarna är det lite olika berättar Fransson:

– Både femåringen Brandy Cloud och sexåringen Cantoto har inte gjort så jättemycket. De är lite valpiga både två, men formen är bra så jag försöker trimma på så får vi hoppas på det bästa.

Hästen som Sandra har störst hopp på i Belgien är sjuåriga Aeyla. Sjuåringen har Sandra ridit ihop sig med ett tag och det ekipaget har varit med i VM två gånger innan.

– Sjuåringar är det största man kan rida under ung-VM. Jag har såklart lite extra förväntningar på Aeyla där nere.

Det har gått bra för Fransson de två föregående åren hon varit med, då hon hoppat till sig helt okej resultat. Men inför årets mästerskap är målet spikat:

– Jag vill ta mig till final. VM är tufft och jag vet nu vad som förväntas av mig. Jag hoppas såklart på placering men att ta sig till final är bara det en prestige.

Nu gäller det bara att fortsätta att trimma hästarna för Sandras del och få ut all utvecklingspotential som går.

– Hästarna har gått på lite halvfart sen Falsterbo men nu är de igång igen. Nu gäller det bara hålla dem fräscha, glada och positiva så får vi se vart det tar oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!