Hemvävd trupp laddar upp inför seriestarten

Det var länge oklart om HM IS skulle få ihop ett damlag till seriespel den här säsongen. Till slut lyckades man bilda en trupp med 14 spelare, varav samtliga är fostrade i klubben.

25 april 2019 10:30

Det är med stor förväntan HM IS ger sig in i seriespelet i år. Majoriteten av spelarna är i åldrarna 14–18 år och många av dem får känna på seniorfotboll för första gången.

– Det är flera lag i serien som har unga trupper, det har vi förstått. Vi är ett av de lagen, säger Roger Angenfelt, som delar på tränaransvaret tillsammans med Linda Johansson.

Både Roger Angenfelt och Linda Johansson är nya som ledare för damlaget. De har tidigare ansvarat för klubbens F04-lag, där de flesta spelarna också kommer ifrån.

– De fick kliva upp och bli damlag till den här säsongen, tillsammans med några äldre tjejer som har varit med innan. Några av 04-tjejerna var med redan förra året, säger Roger Angenfelt som ser fram emot att se hur HM IS kommer att klara konkurrensen.

– Det ska bli spännande. Vi är sugna på att komma igång med serien. Då får man se lite var man står.

I måndagens premiär ställs HM IS mot nykomlingen Södra Vi. Ett lag som kommer med stukat självförtroende efter förlusten mot Hultsfred med 18–0.

HM IS mötte just Hultsfred i en träningsmatch på försäsongen där man förlorade med 5–1.

– Hultsfred blir starka, de kommer att tillhöra topplagen. De andra lagen har vi inte så bra koll på, säger Roger Angenfelt.

Vad är er målsättning?

– Vi har inte satt upp några mål tabellmässigt. Vi har många unga tjejer, så vi får se det som ett läroår där vi försöker lära oss så mycket som möjligt. För de flesta tjejerna handlar det om att komma in i det här med seniorfotboll.

Hjältevads Mariannelunds IS

Serie: Division fyra Vimmerby dam.

Ledare: Roger Angenfelt och Linda Johansson.

Truppen: Elin Andersson, Lovisa Angenfelt, Tove Brolin, Alva Engqvist, Amanda Hjort, Alice Karlsson, Olivia Karlsson, Linnéa Kronstrand, Lovisa Nilsson, Filippa Sandin, Emma Sjökvist, Ellen Stejdahl, Filippa Stejdahl, Saga Stejdahl, Tilda Stejdahl, Felicia Wennbring, Gentiana Voca.

Placering i fjol: Femma i division fyra med 26 poäng.

Målsättning: Att försöka lära sig så mycket som möjligt.

Seriefavoriter: Hultsfreds FK.

Premiär: Södra Vi IF borta 29 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson