Vimmerby vs Vetlanda. Det är ett av de hetaste derbymötena i vår trakt. Och har så varit under många år. Oftast blir det jämna och ytterst spännande kamper när de här båda lagen möts.

Som senast. Då avgjorde poängkungen Jonatan Green derbyt i förlängning. På tal om Jonatan Green, så toppar han seriens poängliga i överlägsen stil och kommer också att vinna den.

När förra matchen mot Vetlanda spelades leddes VIBK av tränarparet Peter Kronstrand och Jonas Karlsson. Numera av Micael Nilsson och Tony Fridh.

Är det klart hur det blir för din del nästa säsong?

– Nej, den diskussionen tar vi efter säsongen. Jag har inte funderat så mycket på det än, utan nu är det fokus på att avsluta serien, säger Micael Nilsson.

Hur är din känsla då?

– Jag tycker att det har varit jäkligt skoj under den här relativt korta tiden. Något annat kan jag inte säga. Man har fått mycket positiv energi och det är en härlig grupp att jobba med.

För många i VIBK är matcherna mot Vetlanda speciella, med tanke på derbykaraktären. Det gäller inte minst för Micael Nilsson, som är uppväxt i just Vetlanda.

– Klart att det är speciellt för mig. Det är en match jag gärna vill vinna. Och Vetlanda har mycket att spela för eftersom de kan gå upp i division ett. Jag vet också att det kommer mycket folk från Vetlanda som ska se matchen.

VIBK kommer att sluta sexa eller sjua i serien.

Hur ser det ut i truppen?

– Alexander Johansson och Adrian Brorsson spelar inte. Det är också frågetecken för Christoffer Ekberg. Däremot är Victor Wall tillbaka efter att han blivit pappa igen.