HFK: "Klart det är kännbara tapp"

"Stjärnorna" Albert Johansson och Ludwig Strömbom har redan lämnat. Hultsfreds FK riskerar att tappa fler tongivande spelare än så. "Klart det är kännbara tapp", säger Joacim Johansson i herrsektionen.

11 februari 2019 16:15

Rutinerade försvars/mittfälts-klippan Pierre Fransson är en av dem som eventuellt inte kommer spela.

– Så kan det bli. Pierre bröt ena foten i slutet av den förra säsongen och var fast besluten att han skulle komma tillbaka och spela för oss kommande säsong. Tyvärr läker inte foten som den ska. Det är synd. Han var riktigt sugen, men om jag förstår det rätt så har han börjat rehaba nu.

I kategorin osäkra kort hittar vi dessutom duktiga spelare som Filip Ingemarsson, Oscar Karlsson, Kevin Olsson och Sebasthian Svensson.

– När det gäller "Basse" så har han varit tydlig med att om han flyttar så kommer han inte att spela kvar i HFK. Han har sin flickvän boende i Jönköping och spelade en halv säsong för oss. Det är klart att det blir tungt att tappa honom, säger Joacim Johansson.

Den senaste tiden har Oscar Karlsson och Filip Ingemarsson tränat med andra klubbar. Karlsson i Vimmerby IF, Ingemarsson i IFK Tuna.

– Vi vet inte hur det blir med dem och vi sätter inte några käppar i hjulet. Men än så länge har vi har inte något konkret att ta ställning till. Vi bevakar vad som händer.

– Filip gjorde en jättebra säsong, kanske hans bästa någonsin på seniornivå. Han tränade med Tuna förra året också, då blev det inget. Oscar har också väldigt mycket fotboll i sig, men hans säsong blev lite sönderhackad då han jobbade skift.

Hur blir det med Kevin Olsson?

– Det vet jag inte just nu. Han var med på fotbollsupptakten i alla fall. Självklart hoppas vi att han spelar. Han har en jäkla inställning.

Helt klart är att Hultsfred tappar målkungen Albert Johansson (Eneby) och mångsidige Ludwig Strömbom (Vimmerby).

– Det var nog dags för dem att testa sina vingar högre upp. Såklart att det är tufft att de lämnar, men samtidigt tycker jag vi ska sträcka på oss och vara stolta över att de har utvecklats på ett bra sätt här i HFK. Jag tror också att det var bra för dem att de inte gick förra året, utan väntade tills nu istället, säger Joacim Johansson.

Han själv var en viktig kugge som målvakt i förra årets framgångsrika säsong, där Hultsfred slutade trea i division fyra.

Ska du fortsätta?

– Jag stänger inga dörrar. Jag ska testa mig fram och det vore skoj. Sedan får vi se vad tiden räcker till.

På pluskontot har HFK fått in två nya spelare – så här långt. Det är Hebe-målvakten Viktor Lockström och offensivt skicklige William Steinholtz från Blomstermåla.

– Det är två spännande spelare. Utöver dem har vi lite krokar ute och förhoppningen är att vi kan knyta ytterligare ett par spelare till oss.

Joacim Johansson lyfter även fram flera av de egna, yngre talangerna.

– Charlie Olsson, Meris Hasanbegovic och Robin Gunnarsson har stått och knackat på A-lagsdörren i många år. Förra året fick de chansen och gjorde det kanonbra. Det är kul att släppa upp dem och det finns också duktiga spelare bakom de här tre.

Tränaren Jerker Einarsson säger så här:

– Visst har vi tappat en del rutinerade och bra spelare, men vi ser ändå positivt på det. Det har varit bra fart på träningarna och de här unga killarna som är med, lyssnar och tar hela tiden till sig av informationen. Det är jätteroligt. Sedan är flera av stommen från förra året kvar. Det är väl ingen som kan kräva att vi ska vinna serien, men övre halvan tycker jag absolut att vi har kapacitet för.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa