Historiken talar för ny seger

Gullringens GoIF har fått upp ångan i division fyra efter 5–0 senast mot Höreda. På fredagskvällen väntar Hvetlanda GIF på bortaplan. ”Jag förväntar mig bättre motstånd”, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

26 april 2019 09:00

Gullringen har ett bra facit mot Hvetlanda GIF. När lagen möttes förra säsongen vann de gulsvarta med 4–0 hemma och 3–0 borta. Men Gullringen-tränaren Daniel Ohlsson tar inte lätt på uppgiften som väntar.

– Det kommer att bli en tuff match förstås. Jag förväntar mig att det blir bättre motstånd än senaste matchen. Vi ska fokusera på det vi ska göra bra. Förhoppningsvis leder det till att vi kommer hem med en seger, säger Daniel Ohlsson.

Hvetlanda har bara spelat en match så här långt. Premiären mot Aneby fick skjutas fram då planen på Furulid var i för dåligt skick. Mot Västerviks FF förra helgen fick man med sig en poäng.

Gullringen ligger trea i tabellen, med fyra poäng på två matcher.

Om ni får med er tre poäng, är det en godkänd inledning på serien då?

– Ja, det tycker jag. Vi hade hoppats på mer i första matchen. Men med facit i hand skulle det vara en bra start, säger Daniel Ohlsson.

Matchen spelas på konstgräs. Bra eller dåligt?

– Jag tror inte att det är dåligt för oss. Vi vill ju spela fotboll och inte tjonga som andra lag kanske vill göra. Den enda nackdelen är att vi inte tränar på konstgräs.

Daniel Ohlsson räknar med att ha alla spelare tillgängliga, utom Anton Palmér som missar matchen på grund av sjukdom.

I samma serie spelas också IFK Oskarshamn–IFK Västervik och Västerviks FF–Bäckseda IF på fredagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson