Point tvåmålsskytt när Tampa Bay vann i förlängningen

Victor Hedman och hans Tampa Bay gick segrande ur nattens batalj mot Florida efter förlängning. Gästerna kan tacka sitt effektiva power play-spel för den extra pinnen.

Brayden Point (till höger) firar sitt 2–2-mål i tredje perioden tillsammans med lagkamraten Nick Perbix.

Hockey2022-10-22 05:46

Drygt två minuter in i förlängningen prickade Brayden Point nätet för andra gången i matchen, vilket innebar att Tampa Bay vann med 3-2.

Segermålet kom i power play sedan Matthew Tkachuk skickats till utvisningsbåset och Tampa Bay fick spela fyra mot tre.

Och var det något som skilde lagen åt denna gång var det just spelet i numerärt överläge.

Florida fick totalt fem chanser med en man mer, men utdelningen blev noll. För Tampa Bays del blev det i stället två mål i numerärt överläge, det första signerat Steven Samko när klockan visade 13.04 i första perioden.

Knappt två minuter senare kvitterade hemmalaget via Tkachuk.

I mittenakten tog Florida kommandot när Rudolf Balcers satte 2–1 med knappt fem minuter kvar att spela av perioden.

Tampa Bay kom dock tillbaka i tredje och lyckades kvittera när Brayden Point tog chansen och satte sin första balja för natten, en bedrift han alltså följde upp genom avgörandet i förlängningen.