Holmstrand nöjd med landslagsdebuten

Vimmerbysonen Helge Holmstrand kan summera sitt första blågula insats efter helgens fem-nationsturnering i Tjeckien.

Vimmerbysonen Helge Holmstrand är nöjd med sin landslagsdebut för J18-landslaget.

Vimmerbysonen Helge Holmstrand är nöjd med sin landslagsdebut för J18-landslaget.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2018-11-12 17:57

USA, Finland, Schweiz och Tjeckien stod för motståndet när Helge Holmstrand gjorde sin landslagsdebut. Att dra på sig landslagströjan var naturligtvis speciellt.

– Det var självklart kul. Det är något man dröm om sedan man var liten. Så det var kul att det gick i uppfyllelse, säger Helge Holmstrand, på väg hem till Sverige igen efter helgens turnering.

Sverige som lag hade ingen jättelyckad turnering och slutade fyra. Den enda segern kom mot Schweiz (8-0), och där gjorde Helge en assist. I övrigt blev det förluster för det svenska laget. Helge Holmstrand fick dock mycket speltid och spelade i backpar med Djurgårdens Tobias Björnfot.

– Det gick helt okej. Jag är nöjd. Jag tycker att jag spelade stabilt och så, tyvärr gick det inte så bra för laget till slut. Vi gjorde det bra mot Schweiz, men de var inte lika bra som de andra lagen. USA var det bästa laget som vi mötte. De var ruskigt bra, och där hade vi inte mycket att sätta emot. Men de tränar ju också ihop hela tiden, säger Helge Holmstrand.

Han tycker dock att det var skillnad mellan att spela juniorhockey i HV71 och att spela i landslaget.

– Framförallt var det skickligare spelare och ett högre passningstempo, säger Helge Holmstrand.

Nu hoppas VH-produkten på fler landslagschanser.

– Jag hoppas på det, men det är bara att fortsätta som jag gjort i J20 och spela på, säger Helge Holmstrand, som är tillbaka i vardagen redan på torsdag då HV71 J20 ställs mot Södertäljes juniorer på bortais.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om