Gästande IFK Örby är en spännande nykomling. Laget har gått över förväntan i division ett och huserar för tillfället på en sjätteplats i tabellen.

Vimmerby IF har det tyngre på sin tiondeplats. Med fem raka förluster i bagaget längtar laget efter en seger.

– Det är bara upp på hästen igen och köra. Det måste vända någon gång, så att det studsar med oss, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Artikelbild

| Kujtese Rexha – målfarlig inhoppare.

En ljusglimt i mörkret för VIF är Kujtese Rexha. Hon har gjort flera bra inhopp och har noterats för två mål så här långt. Så här säger Jonas Karlsson om forwarden:

– Kujtese var riktigt bra mot Husqvarna. Hon är med och knackar på porten för att starta. Men hon gör mest nytta som inhoppare just nu, för att förändra matchbilden. Jag är inte förvånad över att målen har kommit för hon har höjt sin kapacitet under hela våren.

Blott 16-åriga Kujtese Rexha fick hoppa in i A-laget redan förra året. Men i år har hon fått vara mer delaktig på riktigt. Målet mot Lindö var hennes första i A-lagströjan.

– Då spräckte jag nollan som jag haft ett tag. Jag har fått mer förtroende nu, är mer inne i spelet och förstår bättre vad som är min uppgift på planen, säger Kujtese Rexha.

Hur ser du på din roll i laget?

– Det är roligt att jag får hoppa in, det ger mycket energi. Jag tycker att det är jätteroligt med utmaningar.

Vad tänker du inför matchen på söndag?

– Jag känner att vi måste vinna. Om vi fick tre poäng skulle det innebära ett lyft för hela laget. Vi måste kämpa oss fram till en vinst och visa oss själva att vi kan vinna.