Hon saknas i VBK i helgen

Senast uppehåll på åtta veckor, nu i fyra. Det har varit en hackig säsong för Vimmerby BK, men i helgen är det äntligen matchdags igen. Tuffa matcher mot AIK och Matteuspojkarna väntar.

Gravida Frida Sethsson finns inte med i Vimmerbys trupp i helgen.

Gravida Frida Sethsson finns inte med i Vimmerbys trupp i helgen.

Foto: Roelof Stroetinga

bowling2019-02-15 16:00

– Äntligen spelar vi igen. Det var länge sen nu. Det blir väldigt avhugget med dessa uppehåll, säger Vimmerby BK:s Tobias Asklöf.

För en tag sen hade VBK ett uppehåll på åtta veckor. Nu har de varit matchlediga i fyra veckor.

– Dessa långa uppehåll beror främst på att bowling både är en individuell- och lagsport. Sen hade vi lite otur att vi fick stå över förra omgången, men det är nåt man måste göra varje säsong, menar Asklöf.

Men nu börjar några efterlängtade intensiva månader för VBK. I morgon lördag väntar två tuffa matcher mot AIK och Matteuspojkarna.

– Det är två väldigt tuffa motstånd. De spelar båda på 44 fots-profiler som är två svåra profiler. Men vi har blivit bättre på dem senaste åren.

Det individuellt skickliga AIK är tabelltrea på 16 poäng. Lagmaskinen Matteuspojkarna är femma på 13 poäng. Mellan lagen ligger just VBK på 15 poäng. Med andra ord kan det vara en säsongsavgörande helg som väntar Vimmerby.

– Så kan det vara. Vinner vi båda matcherna kan vi titta uppåt i tabellen, vid förlust neråt. Vi möter AIK igen redan nästa helg, men nu lägger vi fullt fokus på dessa möten.

Gravida Frida Sethsson följer inte med till lördagens matcher.

– Nej, hon håller inte i två matcher längre. Hon kommer eventuellt vara med farmarlaget.

Här är hela VBK-truppen: Tobias Aslöf, Peter Sandberg, Peter Svensson, Peter Bexenius, Morgan Holmström, Jonny Sandberg, Robin Stefansson, Johan Söderström, Sören Berggren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!