Hon tar över VIBK: "Blev överraskad"

I tisdags slutade Jonas Friberg och på fredagsmorgonen kom beskedet att Sandra Elmér blir ny huvudtränare i VIBK:s damlag. "Det var dags för den här utmaningen", säger hon.

Sandra Elmér blir huvudtränare i Vimmerby IBK:s damlag.

Sandra Elmér blir huvudtränare i Vimmerby IBK:s damlag.

Foto: Arkivbild

Innebandy2019-12-06 14:32

Nu är herr och fru Elmér tränare för varsitt VIBK-lag. Michael för herrarna sedan tidigare, och nu ska Sandra ta hand om damlaget. 

Hon har tidigare spelat i Vimmerby, innan hon la klubban på hyllan 1997. Därefter har hon tränat flicklag och senast varit tränare för Westerviks herrar. 

Nästa uppdrag för Sandra blir alltså som huvudtränare i Vimmerby IBK:s damer. 

– Det ska bli jättekul. En ny utmaning. Jag har ju aldrig tränar ett damlag innan, utan bara flicklag och herrarna i WIBK, säger Sandra, som blev överraskad när frågan kom. 

– Ja, jag blev överraskad. Samtidigt blir man smickrad att mitt namn kommer upp. Det känns jättekul att få chansen att vara med och påverka. Allting känns bra med en ordentlig plan och bra stöttning från styrelsen. De vill verkligen att detta ska bli bra, och det känns som att damerna och herrarna, alla lag i VIBK är lika viktiga. Som det ska vara i en förening. 

När vi pratar märks det tydligt att Sandra Elmér har många idéer och vill mycket med detta. Hon verkar riktigt laddad för uppdraget. 

– Jag har tagit det lugnt med innebandyn ett tag, och det är klart man har saknat det. När jag har varit och tittat på herrarnas matcher när min man är tränare så kommer adrenalinet direkt när man sitter på läktaren. Det är roligt att komma tillbaka till VIBK:s daminnebandy.

Det har ju varit tufft och dåligt med folk? Tror du att ni kommer kunna lösa det?

– Jag hade inte tackat ja om jag inte kände att detta skulle bli bra. Linda Södergren (ansvarig för damlaget) har haft ett möte med tjejerna och diskuterat hur vi ska gå vidare. De är positiva och vill satsa. Sedan har hon pratat med några som lagt klubban på hyllan för att se om de vill komma tillbaka. Det räcker med en WO till så blir vi uteslutna. Det kommer bli tufft, men jag tror på det.

Sandra tror att de kan ro säsongen i land, och sedan ser det positivt ut inför framtiden. 

– Det finns en långsiktig lösning. Vi ska göra det vi kan den här säsongen och sedan har vi ett duktigt lag med 03:or och 04:or som kan spela med A-laget nästa år. 

Johan "JC" Carlsson har fått uppdraget att vara tillfällig tränare för damlaget, och han kommer coacha laget i lördagens match mot Karlskrona. 

– Jag kommer vara med på matchen för att träffa tjejerna och se lite hur de fungerar i spelet. Men egentligen börjar jag mitt uppdrag på måndag nästa vecka, berättar Sandra. 

Hon har många tankar för hur hon ska ta sig an den första tiden som tränare. 

– Det blir viktigt i början att lära känna laget ordentligt och bilda relationer. Få en bild av hur man kan använda dem som bäst på planen. Sedan blir det viktigt att göra rätt saker på träningarna. Jag vill hitta glädjen igen. De ska känna att det är kul att komma och spela innebandy. Jonas (Friberg) har gjort ett bra jobb vad jag har förstått och så är det ju tufft när man är för få på träningarna. Jag ska försöka göra bra träningar. 

Madelene Carlsson kommer hjälpa till som bollplank till en början och efter jul kommer Linda Södergren agera som en typ av assisterande tränare. 

Något mål har Sandra inte hunnit fundera på, utan det ska hon ta med laget. 

– Men först och främst är det ju att ta oss igenom säsongen. Sedan om vi ska ha någon resultatmässig målsättningen får vi ta det med laget. Det ska bli intressant att komma igång och träffa tjejerna, säger den nye VIBK-tränaren. 

Sandra Elmér tror att det kommer gå att fullfölja säsongen. "Jag hade inte tackat ja om jag inte kände att detta skulle bli bra".
Sandra Elmér tror att det kommer gå att fullfölja säsongen. "Jag hade inte tackat ja om jag inte kände att detta skulle bli bra".
VIBK:s damlag

Förra säsongen lyckades Vimmerbys damer ordna avancemang till division ett. Inför den här säsongen slutade många och det var osäkert om laget skulle ställa upp i serien. Sedan har det varit tufft och de har haft svårt att få ihop folk hela säsongen och i helgen tvingades laget lämna Walkover. Därefter slutade Jonas Friberg som tränare. Nu har Sandra Elmér fått ta över uppdraget som huvudtränare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!