Lisa Blom fyra i riksmästerskapet

Vimmerbyryttaren Lisa Blom hade en lyckad hopptävling på riksmästerskapet i Sundbyholm. Efter fem felfria rundor slutade hon på en fin fjärdeplats efter tidtagning.

Lisa Blom gör tumme upp för en fin fjärdeplacering på riksmästerskapet i Sundbyholm.

Lisa Blom gör tumme upp för en fin fjärdeplacering på riksmästerskapet i Sundbyholm.

Foto: Privat

Hoppning2018-08-08 19:30

Granngården stod som värd för 2018 års riksmästerskap i hoppning som avgjordes i Sundbyholm. Det hela drog igång i torsdags förra veckan och avgjordes sedan på söndag eftermiddag. Ryttare från hela landet deltog efter att ha kvalat på tävlingar tidigare under året.

Lisa Blom, som tillhör Västervikortens ryttarförening, var en av deltagarna och hon tog sig till söndagens final på ett övertygande sätt. På hästen Ginny hoppade hon nämligen felfritt rakt igenom i kvalklasserna.

– De var jättebra båda rundorna i kvalet. Det är alltid så lätt att en bom faller ner, men de var duktiga både Lisa och Ginny, säger Lisas mamma Kristina Blom.

De trettio bästa ekipagen hade kvalificerat sig till finalen. Lisa låg totalsexa efter kvalet och hade därmed fixat en säker biljett till finalen där de hoppade om en prissumma på 10 000 kronor.

Först reds en grundomgång där de som var felfria fick hoppa omhoppning på tid. Lisa och Ginny var felfria även där och satte fjärde bästa tiden – vilket gjorde att de tog hem fjärdeplatsen totalt.

– Lisa var jätteglad och väldigt nöjd när det väl stod klart. Efter fyra dagars hoppande var man glad att det slutade så här bra, säger Kristian Blom.

Kristina berättar att Lisa är allra mest glad över att hon och hästen Ginny funkar så bra ihop. De gör sitt femte år tillsammans och de har tagit nya steg för varje år.

– Huvudsaken i den här sporten är att det är bra band mellan häst och ryttare. Det spelar ingen roll hur bra häst du än har om du inte är en bra ryttare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!