Horsky: "Är seriens bästa lag"

En tredjedel av Allettan är spelad. Vimmerby har vunnit tre av sex matcher. "Överlag är jag nöjd. Vi är på rätt spår", säger tränaren Phil Horsky inför det viktiga bortamötet mot Troja/Ljungby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-01-16 11:00

Som bekant tog Vimmerby en meriterande 4–1-seger mot Kristianstad i söndags. Det var ett skönt trendbrott för VH – efter två raka förluster.

– Poängmässigt har vi gjort det okej så här långt. Spelmässigt har det varit bra. Känslan är att vi har blivit hårt straffade för våra misstag, säger Phil Horsky.

Han har stor respekt för kvällens motståndare Troja/Ljungby. De ligger trea i Allettan och är fyra poäng före VH inför den sjunde omgången.

Med andra ord är det en mycket viktig match. Inte minst för Vimmerby.

– I mina ögon har Troja det bästa laget i ettan. Egentligen borde de vinna alla sina matcher. De har mycket kvalité i truppen, inte minst offensivt, säger Horsky.

Han tillägger:

– Men vi kommer självklart inte gömma oss på onsdag. Vi har vunnit två matcher över Troja den här säsongen och kan göra det igen.

Vad blir nyckeln?

– Vi måste spela bra utan puck. Sedan gäller det att vi är på tårna i matchinledningen. Jag räknar med att de kommer spela aggressivt de första tio minuterna, precis som senast vi möttes i Ljungby.

Eventuellt får Vimmerby klara sig utan två ordinarie backar. Alexander Andersson kommer definitivt vila mot Troja/Ljungby. Han har problem med en axel.

I övrigt är Oskar Carlsson ett osäkert kort, efter en olycklig tackling i söndags.

– Jag hoppas att Oskar kan spela, men vi kommer inte chansa i det här läget, säger Horsky.

I målet får Tomas Rydén fortsatt förtroende.

* Vi kommer att liverapportera från kvällens match, som startar klockan 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!