Horsky: "Då är pressen på dem igen"

Stor besvikelse, men också hopp om att vända. Det var känslorna och tankarna hos Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky efter tisdagens drama, där gästande KRIF till slut vann.

Phil Horsky menar att VH har allt att vinna i returmötet på fredag.

Phil Horsky menar att VH har allt att vinna i returmötet på fredag.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-26 06:00

– Tungt, men samtidigt är det en studsande puck och en situation som avgör. Så är det ibland i hockeyn, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky en stund efter matchens slut. 

Han ger ett samlat intryck trots den bittra och jobbiga förlusten. 

Horsky fortsätter: 

– Nu har vi ingenting att förlora. Det är bara att upp med huvudena och visa en tro på det vi gör. Jag tycker att vi är det bättre laget i fem mot fem. Vi vet att de har ett bra powerplay, men annars var det inte många vassa chanser. Vi gjorde det bra försvarsmässigt. Vinner vi efter sextio är det en riktigt bra genomförd match, så det är surt, säger Horsky. 

Nu blev det alltså inte så, utan med tjugo sekunder kvar fick gästerna in 3-3. Sedan avgjorde KRIF efter 31 minuters övertid. 

– Under övertiden är det mycket fram och tillbaka. Det var lite destruktivt spel av båda sidorna, inte så många lägen. Vi hade chans att avgöra i powerplay. Sedan gör de mål. Det är surt, tufft, säger Horsky. 

Hur är det att ladda om efter en så sen kvittering?

– Det är tufft, men jag tycker vi gjorde det bra. Grabbarna spelade bra direkt i övertid. Så klart är det en stressad situation. Det är inte så att man får energi efter en studsande puck som gör att det blir övertid. Självklart påverkar det, men jag tycker vi gjorde det bra. Vi utnyttjade alla och spelade med fyra kedjor så gott vi kunde. 

Jobbigt för spelarna så klart när det blir så lång speltid. Hur tycker du att spelarna hanterade det?

– Jag tycker att de (KRIF) var tröttare än vi. Styrkemässigt var det ganska likt. Jag tyckte att vi hade lite mer power i oss, säger tränaren. 

Assisterande tränaren Mattias Lindén flikar in: 

– Det är tillfälligheter som avgör, inte att vi är dåliga. Ett benskydd som får pucken att studsa åt ett annat håll. 

Horsky igen: 

– Vad ska man säga? Bra genomförd match. Ibland är det så att pucken studsar emot, ibland studsar den rätt. 

I vanliga serien är det fem minuters övertid i spel tre mot tre som gäller. Därefter straffar. Nu, i playoff, är det tjugo minutersperioder tills ett lag gjort mål. 

– Det är en ny situation för grabbarna. Vi ändrade inte mycket, utan spelade med fyra kedjor så gott vi kunde. Jag försökte utmana grabbarna att våga göra något. Vi var lite för passiva inledningsvis och så klart hade vi inte momentum på vår sida efter den sena kvitteringen, säger Horsky, men lägger till:

– Sedan tyckte jag att ju längre övertiden gick, desto mer vågade vi. Annars fanns det inte så många direktiv från vår sida. Det var bara att verkligen vilja avgöra. 

Hur laddar ni om inför nästa match?

– Vi kommer ta ett kortare pass imorgon med tanke på att vi spelade så mycket idag. Sedan är det videogenomgång. Men det är framför allt mentalt. Grejen är att vi har ingenting att förlora nu. Vinner vi en match, då är pressen på dem igen, avslutar VH-tränaren.

Nej, det blev ingen seger för Kristoff Kontos och hans Vimmerby Hockey.
Nej, det blev ingen seger för Kristoff Kontos och hans Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!