Horsky: "En fantastiskt bra arbetsinsats"

Sådär. Då städades Kalmar av också. Nja, så enkelt var det inte verkligen inte. Vimmerby fick slita oerhört hårt i seriefinalen. Men till slut stod de där som segrare - igen. "Vi har ett otroligt uppoffrande spel", säger Phil Horsky efter vinsten med 3-5.

Kramkalas. Max Popovic har här precis gjort 5-3 för VH.

Ishockey2020-01-19 20:04

Som vanligt träffar vi honom i spelarbussen. VH-tränaren ger ett koncentrerat och samlat intryck. Han tycks redan vara inne i den analytiska fasen, men det framgår också med all tydlighet att Horsky är nöjd.

Hans lag har precis besegrat största rivalen om den där åtråvärda förstaplatsen, Kalmar. Det blev precis som vi förväntat oss en riktig tvekamp mellan två bra lag.

– Jag tror att publiken trivdes bra. Det här var en hockeyfest, säger Phil med ett leende.

Det kunde han gott kosta på sig. VH vann och visade upp en imponerande arbetsmoral.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra förstaperiod. Kalmar började bra, sedan tar vi över spelmässigt.

Det var ändå hemmalaget som tog ledningen genom Johan Järlefelt, som tryckte in en retur från nära håll. VH ville inte var sämre. Nils Rygaard gjorde det detsamma när han rakade in en retur kort efteråt. Det var för övrigt SSK-förvärvets första mål i sin nya klubb.

Ett par minuter senare låg han dessutom bakom VH:s ledningsmål som Niklas Salo gjorde. Den kedjan, med Rygaard, Salo och Kristoff Kontos, firade stora triumfer i toppmötet. Kalmar hade svårt att få stopp på dem.

– De var väldigt bra, inte minst Rygaard. Han gjorde många bra saker i den här matchen, berömde Phil Horsky.

Mittperioden blev Kalmar till stor del, trots att VH genom Pierre Gustavsson utökade till 1-3. Sedan fick VH en dubbelutvisning som KHC utnyttjade.

Kalmar fick ny energi efter reduceringen och satte stenhårt tryck mot VH. Då stod utmärkte målvakten Tomas Rydén pall för allt. Han räddade Vimmerby i det läget.

– Ja, haha. Det var svettigt där ett tag, sa han efteråt.

VH gick till periodvila i ledning. Ett par minuter in på sista akten satte nyförvärvet Vilmer Lindblad 2-4. Kalmar replikerade direkt.

– Det är jag missnöjd. De ska inte få göra det där målet så snabbt, säger Horsky.

I slutet tog Kalmar ut målvakten. Det hjälpte inte. Istället satte Max Popovic punkt för matchen då han fixade 3-5 i öppen kasse.

VH-Målen: 1-1 (8.42) Nils Rygaard (Linus Ljung, Kristoff Kontos), 1-2 (11.14) Niklas Salo (Kristoff Kontos, Nils Rygaard), 1-3 (27.47) Pierre Gustavsson (Anton Carlsson, Oskar Carlsson), 2-4 (45.56) Vilmer Lindblad (Pelle Ström, Oscar Gustafsson), 3-5 (59.00) Max Popovic (Pelle Ström).

Det blev en rafflande seriefinal mellan Kalmar och Vimmerby.