Horsky: "Kul att få så mycket uppskattning"

Alla verkar överens: Phil Horsky är rätt man för Vimmerby Hockey - igen. "Det känns jättebra att vara tillbaka här igen. Jag är glad och det är kul att jag fått så mycket uppskattning från olika håll", säger Horsky på en pressträff.

Phil Horsky är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Phil Horsky är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-14 15:31

Så är han tillbaka. Phil Horsky. Gissa om mungiporna är uppåt i Vimmerby Hockey nu. När Peter Nordström lämnade sitt uppdrag för några dagar sedan var det ingen tvekan om vem klubben och sportchefen Morgan Persson ville se som hans efterträdare. 

–  Phil var vårt förstaval, säger Morgan med ett brett leende på "hyllan" i Vimmerby ishall. 

Och det gick snabbt:

–  Jag tog kontakt med Phil i fredags kväll sedan det blev klart att Nordström skulle lämna. Detta är en bra dag för Vimmerby Hockey. 

Det var det också för Horsky.

–  Det är roligt att vara tillbaka. Jag trivs bra här. 

Att den omtyckte tränaren var ledig från uppdrag, var i det här läget förstås en vinstlott för Vimmerby Hockey. Och han slängs in i hetluften direkt. 

Efter pressträffen väntade en samling med spelarna innan eftermiddagens träning tog sin början. Och redan på onsdag är det match mot Mörrum på hemmais. 

Vad kommer du att fokusera på nu till en början?

–  Värdegrunder och disciplin. Vi kommer att framhålla vad vi tycker krävs av en Vimmerby-spelare. Det ska finnas en tydlighet. Sedan kommer jag inte gå för fort framåt till en början, så att det blir för mycket information att ta in. 

Hur bra koll har du på laget?

–  Jag har sett några matcher och såg mötet mot Tranås på video. Killarna sände ut bra signaler i den matchen och visade karaktär. 

Phil Horsky betonar vikten av att han känner föreningen väl sedan tidigare och att han kommer ha god hjälp av spelare som är kvar sedan förra säsongen. 

–  De vet vad jag vill och de kommer hjälpa till att förmedla mitt budskap till de andra spelarna i truppen.

Både Horsky och Morgan Persson är tydliga med att det kommer att tränas hårdare och mer. 

–  Phil kommer sätta en tydlig kravbild och som passar ambitionsnivån. Killarna vill väldigt mycket, både som lag och individuellt, säger Persson och tillägger att en del spelare nog kommer bli förvånade över att kraven blir tuffare. 

Vad tycker du är hans styrka som tränare?

–  Han har en förmåga att göra varje spelare bättre. Det finns bara positiva saker att säga och han är duktig på att förmedla vad han vill till laget och spelarna. 

Phi Horsky säger att det kommer vara skillnad på hur Vimmerby agerar på isen redan nu på onsdag. 

–  Jag vill sätta en identitet på hur Vimmerby ska spela och vad som förväntas. 

På spelarsidan är det sedan tidigare klart att backen Alexander Andersson lämnar VH. Ersättare är på gång.

–  Vi har några spelare som vi diskuterar med. Vi hoppas att det är klart idag eller imorgon. 

Hur är status på Pierre Gustavsson?

–  Han ska på röntgen i veckan. Vi räknar inte med honom före jul, säger Morgan Persson angående den hjärnskakning som hållit honom borta från spel sedan i början av serien. 

Sportchefen Morgan Persson och tränaren Phil Horsky.
Sportchefen Morgan Persson och tränaren Phil Horsky.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!