Torsdag eftermiddag. Snart ska träningen ta sin början. Nye sportchefen Morgan Persson och tränaren Phil Horsky sitter på hyllan och förbereder sig. För kommande match mot Kristianstad – och kommande säsong.

Nu riktar vi – förstås – fokus på fredagens match mot Kristianstad. I Kristianstad. Som ni vet förlorade VH hemma i tisdags. Vimmerby måste vinna för att ta det vidare till en avgörande fight på lördag.

Horsky var som så många andra mycket nöjd med Vimmerbys prestation i tisdags. Med resultatet var det annat såklart. KIK vann i förlängningen.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna. Det var så mycket som var bra. Vi har tittat på matchen två gånger på video. Du vet... vi var nära 3–0 och i förlängningen hade Åkesson (Sebastian) en bra chans.

Phil Horsky tycker att Vimmerby som lag var bättre än Kristianstad.

– Taktiskt gjorde vi det otroligt bra. Vi fick betalt för vår höga press och vår kreativitet i anfallszon. Jag hade känslan att vi tar det här, men så blev det inte. Kristianstads mål kom nästan från ingenstans. De är individuellt skickliga.

Trots att VH-tränaren anser att de gjorde en riktigt bra insats, så finns det ändå saker som kan förbättras.

– Det finns vissa detaljer som kan vässas till. Individuellt finns det också några som kan höja sig något snäpp ytterligare.

Horsky pratar mycket om det mentala spelet:

– Vi har vunnit de två senaste matcherna i Kristianstad och kan göra det igen. Men vi kan inte gå runt och tänka på att vi ska vinna två matcher. Det är nästa som gäller. Vi vet vad som hände oss när vi mötte Enköping. Det var inte så roligt att få en helt avgörande match efter att ha vunnit den första.

Han gillar vad han får för signaler från spelarna:

– De är så jäkla motiverade. Det är kul att se. Vi kommer att satsa allt.

Han tar en kort paus, säger sedan:

– Jag är så stolt att träna de här killarna. Det är roligt att se att de vill så mycket och är mottagliga för att ta till sig.

Vad kan förbättras jämfört med i tisdags?

– Inte mycket. Det mesta sitter, det är bara att justera lite saker. Som att vi måste få bättre kommunikation i hemgångarna. Vi vet att Kristianstad är farliga när de har puckkontroll. Jag hoppas också att vi får fler pp än här hemma.

Hur blir det med skadade Pontus Johansson?

– Han vill spela och kommer nog att vara med. Pontus är väldigt viktig för oss. Han ger så mycket trygghet.

Horsky säger också att han är positivt överraskad över att Oskar Carlsson såg så bra ut i sin comeback efter skada:

– Det var jätteroligt att se. Oskar kommer att få mer speltid på fredag.