KM i futsal väcks till liv i Hultsfred igen

Efter en lång tids frånvaro kan det snart spelas kommunmästerskap i futsal i Hultsfred kommun igen. Hultsfreds FK har bjudit in samtliga lag i kommunen och hoppas på positivt gensvar. "Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang", säger Krister Borg i HFK.

Hultsfreds FK kommer arrangera ett KM i futsal.

Hultsfreds FK kommer arrangera ett KM i futsal.

Foto: Torbjörn Allvin

Hultsfred2023-12-18 17:00

Det var som sagt ett tag sen. Men nu kan KM i futsal få en återuppståndelse i Hultsfred kommun. Hultsfreds FK:s Krister Borg minns inte när det senast spelades ett sådant. 

– Nej, du... Jag kommer faktiskt inte ihåg. Jag kan inte tänka mig att det spelats på 2000-talet i alla fall, säger han. 

Hur väcktes idén?

– Det kom väl egentligen från styrelse-håll, men kommunen har också visat intresse för det. 

HFK skickade nyligen ut en inbjudan till kommunens övriga sex lag (Mörlunda, Målilla, Hebe, Lojal, Virserum och Järnforsen). Det är ännu inte helt klart hur upplägget blir. 

– Det är beroende på hur många lag som anmäler sig, samma sak med speltiden i matcherna. Det är fortfarande inte bestämt om vi ska ha en rak serie eller två grupper. 

Krister Borg och hans HFK är hoppfulla om att det ska kunna genomföras. 

– Vi hoppas och tror att det åtminstone kommer kunna bli fem-sex lag i turneringen. 

KM i futsal i Vimmerby är en klassisk turnering som varje år lockar storpublik. Kanske kan det bli något liknande i Hultsfred framöver.

– Ja, det vill vi ju såklart. Jag har själv varit i Vimmerby och tittat och det är ju alltid jättekul. Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang, bara föreningarna visar intresse för det. 

Turneringen kommer spelas 27 januari i Hagadal sporthall. Exakta tider är inte helt fastställt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!