HHF bra i en halvlek: "Blir trötta i andra"

Seriepremiär. Det var ett laddat Hultsfreds HF som gick ut på planen i Hagadalshallen. Men energin räckte bara till paus. I andra halvlek drog gästande Cyrus ifrån och matchen slutade 22–32 (12–13).

Hultsfreds HF förlorade 22–32 i seriepremiären mot IK Cyrus från Jönköping.

Hultsfreds HF förlorade 22–32 i seriepremiären mot IK Cyrus från Jönköping.

Foto: Arkivbild

Hultsfred2020-10-03 17:02

Hultsfreds tränare Andreas Sundqvist ser Cyrus som ett potentiellt topplag den här säsongen. Med det i åtanke var han riktigt nöjd med HHF:s första halvlek. De höll jämna steg med motståndet och låg under med en boll i paus. 

– Det var en helt annan inställning idag än i träningsmatchen. Försvarsspelet satt bra i första och då kom även anfallsspelet igång. Så den halvleken är vi nöjda med. 

I andra halvlek tappade dock hemmalaget allting. Det dröjde inte länge innan Cyrus drog iväg till en femmålsledning. Därefter drog det iväg och gästerna vann med 32–22. 

– Andra halvlek är det som att vi slappnar av lite. Samtidigt steppar Cyrus upp och får igång sitt spel. Det känns som att vi blir lite trötta också, så vi inte orkar hela vägen. Tio bollar speglar inte riktigt matchbilden, tycker Andreas Sundqvist. 

Som ändå är någorlunda nöjd med lagets insats. 

– Vi får inte bli alltför besvikna. Cyrus kommer vara ett topplag och det var bra gjort att vi höll jämna steg så länge. 

Tränaren ger extra beröm till Christoffer Sundqvist och Adrian Söderplam som gjorde sju mål var i matchen. Övriga mål: Armen Aslanyan 3, Elias Andersson Landholm 2, Joel Albertsson 2, Elias Hakimi 1. 

I nästa match väntar Kalmar på bortaplan. Då siktar HHF på säsongens första seger. 

– Det är en match som vi ska vinna. Då gäller det att vi orkar hålla i aggressiviteten hela matchen ut, säger Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!