Hultsfredsryttare vann division 2: "Äntligen"

Efter flera försök lyckades dressyrlaget från Hultsfredsbygdens ridklubb till slut vinna division 2. "I år gick det äntligen hela vägen", säger Maria Falk Madali, en av ryttarna i laget.

Det vinnande laget bestod av Jenny Ambrosiani med hästen Zic-Zac, Maria Falk Madali med hästen Issa från Norrhult, Kristina Andersson med hästen Japp och Jenny Lind med hästen Angel of North. Lagledare var Emelie Andersson.

Det vinnande laget bestod av Jenny Ambrosiani med hästen Zic-Zac, Maria Falk Madali med hästen Issa från Norrhult, Kristina Andersson med hästen Japp och Jenny Lind med hästen Angel of North. Lagledare var Emelie Andersson.

Foto: Hultsfredsbygdens ridklubb

Hultsfred2024-10-20 18:22

De fyra ryttarna i dressyrlaget från Hultsfred har en framgångsrik säsong bakom sig.

– Vi vann alla tre omgångar i division 2 som går på hösten, säger Maria Falk Madali.

Finalen avgjordes i Eksjö i fredags.

– Vi har gått vidare till final fler gånger men aldrig vunnit. Vi har blivit tvåa med pyttelite skillnad, men i år gick det äntligen hela vägen. Det är kul.

Förutom segern i lagtävlingen blev det två individuella segrar och en fjärdeplacering för Hultsfredsryttarna.

– Det är en väldigt rolig tävling och vi har fått bra sammanhållning.

undefined
Maria Falk Madali med Issa från Norrhult och Kristina Andersson med Japp.

Hur firade ni vinsten?

– För ryttare är det väldigt mycket så att man är glad den dagen, och sedan återgår det till vardagen med att mocka och fodra och sådana saker. Vi har inte riktigt firat än, men vi har en hemmatävling nästa söndag. Då träffas vi igen och kommer säkert att hänga lite tillsammans, alla som har varit med.

Innebär det här att ni kommer att tävla i division 1 nästa år?

– Det är en högre klass och då måste man hitta ryttare som har hästar som är färdiga för den klassen. Vi vet inte än om vi klarar att gå upp i division 1. Men vi kommer att ha andra ryttare som kan rida först division 3 som går på våren och sedan division 2 på hösten.

Vimmerby Tidning har tidigare berättat att Hultsfredsbygdens ridklubb förlorat många medlemmar på senare år.

– Men det har börjat vända nu. Den här terminen ser vi många fler nybörjare och att det blir fler medlemmar igen, säger Maria Falk Madali som berättar att äldre ryttare också har börjat återvända till ridklubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!