Huvudtränaren lämnar Vimmerby IF

Efter två segrar och sju poäng totalt på 16 matcher ligger Vimmerby IF sist i division ett. Nu väljer tränaren Jonas Karlsson att lämna klubben. "Varit för mycket fokus på fel saker", säger Jonas Karlsson till oss.

20 augusti 2019 11:39

Det har knappast varit en säsong att minnas så här långt för Vimmerby IF i division ett. Efter 16 omgångar ligger laget sist och har bara tagit poäng i en av sina elva senaste matcher. Nu väljer tränaren Jonas Karlsson att hoppa av sitt uppdrag som huvudtränare för laget. Något det ryktats om under de senaste dagarna.

– Jag väljer att lämna Vimmerby IF eftersom det har varit för mycket fokus på fel saker och för att det inte varit någon trivsel i gruppen, säger Jonas Karlsson när vi pratar med honom och fortsätter:

– Det började reda under våren och sedan när Alicia (Strand) lämnade. Där kände jag att jag fick stå i skottluggen för det som hände. Jag fick ingen uppbackning av föreningen. De hade ett möte om det och sa att jag skulle få uppbackning av dem men de valde att inte kommentera händelsen sedan.

Karlsson menar på att det funnits konflikter i laget.

– Det har varit mellan spelare och även mellan spelare och ledare. Sedan så hade ju damkommitén kallat till ett spelarmöte som jag inte visste om också, men jag vet inte vad som sades där, säger Karlsson.

När tog du ditt beslut?

– Det var efter matchen mot Sjömarken i lördags (förlust med 3–0).

Hur har reaktionerna från föreningen varit?

– De har förståelse för mig och de är också medvetna om problemen som funnits.

Jonas Karlsson känner att hans nytänk och nya idéer inte fungerade för laget.

– Jag kom ju in med ett nytt sätt att spela och så vidare men jag känner att gruppen inte var redo för förändringarna.

Hur ser framtiden ut för dig nu?

– Det blir ingen mer fotboll i år för mig. Jag har inte mått bra av det här och det har varit en jobbig säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco