I KVÄLL: Kan LFC vända trenden?

Måltorkan är över – för Linköpings FC och för Mimmi Larsson.

31 juli 2019 08:00

22 april gjorde landslagsforwarden mål i segermatchen mot Djurgården – men sedan dess var hon utan nätkänning i allsvenskan.

Var.

Inte är.

Efter bara två poäng och inte ett mål på tre matcher blev det 4-0 (2-0) i bortamötet med bottenlaget LB 07 – och det var Larsson som visade vägen med att spräcka nollan efter knappa halvtimmen. Filippa Angeldahl – toppmatch! – stod för passningen då och följde sedan upp med både 2-0 på frispark och 3-0 på straff. Frida Leonhardsen Maanum avslutade sedan målskyttet med en välplacerad nick på Sabina Ravnells inlägg.

Mimmi Larsson var med om VM-festen i Frankrike, men fick där bara göra korta inhopp i ett par av matcherna.

Det var en seger lika säker som den låter och LFC hade bud på betydligt mer – trots att man lät viktiga spelare vila och hade lyxen att kunna byta ut VM-trion Nilla Fischer, Lina Hurtig och Stina Blackstenius under andra halvlek. Vilma Törnqvist var en av dem som fick chansen och gjorde det utmärkt på centrala mittfältet.

Emma Holmgren, målvakten, tvingades till någon avancerad parad före paus och hemmalaget kändes inte helt ofarligt framåt. Bakåt läckte det desto mer och med mycket spring i benen framåt skapade LFC gott om chanser. Framförallt före paus brändes rätt mycket öppna lägen i offensivt straffområde. Till att börja med åt båda håll, men LFC fick till stabiliteten allt eftersom.

Totalt sett en skön islossning efter den tunga perioden efter VM-uppehållet.

Nu väntar närmast toppmöte med Göteborg på söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten