Ordföranden: "Häftigt att orten och klubbarna hyllas"

Att Målilla fått epitet Sveriges arenahuvudstad är något som glädjer Målilla GoIF:s ordförande Mikael Karlsson. "Det är häftigt att orten och klubbarna hyllas på det viset", säger han.

Mikael Karlsson är ordförande för Målilla GoIF och gläds åt att bredden på arenor på orten lyfts fram.

Mikael Karlsson är ordförande för Målilla GoIF och gläds åt att bredden på arenor på orten lyfts fram.

Foto: Magnus Strömsten

Idrottsanläggningar2022-02-02 17:00

Mikael Karlsson har själv varit aktiv inom såväl speedway, bandy som fotboll och ägnat mycket tid på de respektive arenorna genom åren. Efter att ha tagit del av artikeln på idrottsplats.se har han delvis fått ett nytt perspektiv på hur unik Målilla är som liten ort med sådan bredd när det kommer till idrottsarenor.

– Det är häftigt när någon utifrån kommer och påpekar hur mycket vi har i lilla Målilla egentligen. Man tänker inte lika tydligt på det själv när det är en del av ens vardag. Utan att förringa andra orter så kan jag hålla med om att det svårt att hitta någon som kan mäta sig med Målilla.

En gemensam nämnare för alla tre arenor i Målilla är det ideella engagemang som ligger bakom att de finns till.

– Det har funnits ett antal eldsjälar genom åren som sett till att de har blivit verklighet. På senare tid har även en boulebana i PRO:s regi och en padelbana tillkommit i Idrottsparken. Det är viktigt för att det ska bli till en samlingsplats för så många som möjligt i samhället.

Föreningslivet i Målilla har dock utmaningar framför sig, även om tillgången på fina anläggningar är så god.

– Det räcker inte med fina arenor. Det gäller att hålla igång verksamheten också. Att rekrytera ungdomar till klubbarna så att vi kan få ihop lag. På så vis både bevarar vi och utvecklar föreningslivet här, säger Mikael Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!