IFK-liberons besked – inför avslutningen

Han har slutat, gjort comeback, varit iväg på skidresa – men är nu tillbaka igen. Johan Thorsson spelar resten av IFK:s matcher den här säsongen.

8 februari 2019 07:00

– När frågan kommer är det inte så svårt att svara ja. Det gäller bara att få ihop det hemma och på jobbet.

33-åringen fanns med i tre matcher i början av januari, mot Sandviken, Falun och Hammarby.

Sen blev det skidresa med familjen en vecka och han missade de två kommande matcherna.

Men under onsdagen, borta mot Edsbyn, var Johan Thorsson tillbaka på liberoplatsen igen.

– Jag fick frågan under uppehållet om jag ville spela de matcher som är kvar. Några dagar senare tackade jag ja.

Du behövde lite tid att fundera?

– Om det bara vore för bandyn så är svaret enkelt. Men det var en del saker som behövde kollas först och när det gick att lösa så var det bara att köra.

Och du känner att du håller på den här nivån?

– Efter de tre matcherna jag spelade så, ja. Det gick väl rätt skapligt då så då känner jag att jag kan göra några matcher till.

Vad känner du att du tillför?

– Mest rutin kanske. Jag har ju varit med ett tag och vet att det inte är så farligt att åka ut och möta Sandviken borta, eller Edsbyn igår. De är bandyspelare de också, även om det är två riktigt bra lag som kunnat träna ihop under perfekta förutsättningar sen i augusti. Men får inte glömma bort den skillnaden.

Han var hes dagen efter mötet med Edsbyn, rejält hes.

– Jag skriker rätt mycket, hela tiden. Mest för att styra spelet, men spelarna får också höra om de gör något dåligt på planen. Och gör jag det får de skrika på mig. Det hör liksom till. Det är väl en del i det där med rutin att det blir mitt ansvar, som varit med ett tag på den här nivån, att förmedla lite pondus.

Vad ger det dig personligen att vara med?

– Det är ju jäkligt kul att komma in i gänget igen. Jag känner ju nästan alla sen innan och det är en lätt grupp att komma in i. Det är väl kanske det lika mycket som det bandymässiga som lockar.

Har det väckts nån slags tanke hos dig att till och med spela vidare nästa säsong?

– Nja, både ja och nej. Det är klart att det vore kul, men det är tyvärr inte genomförbart. Jag är inte villig att lägga ner den tid som krävs och därmed missa en massa annat i livet som jag nu anser vara viktigare. Barnen börjar bli så stora nu att de har sina aktiviteter och lägga över allt ansvar på min sambo, nä det funkar inte.

Nu väntar i alla fall Frillesås i en riktigt viktig match där en slutspelsplats mer eller mindre kan säkras.

– Det ska bli en riktigt kul match att spela. Fredagskväll, mycket som står på spel och förhoppningsvis en hel del folk på läktarna på hemmaplan. Då ska vi verkligen inte släppa nån över bron.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén