Jordan: "Har längtat ett tag nu"

Jordan Larsson är redo för ett nytt år. "Jag ska visa alla fans och alla i klubben varför jag kom hit", säger IFK-anfallaren.

7 januari 2019 15:30

Han kom en dag senare än de andra, men på måndagens pass, inför ett hundratal på läktaren, var Jordan Larsson åter i träning hos IFK. Och det var ingen större dramatik i att han kom först på lördagen heller medan övriga drog igång med tester i fredags.

– Min moster fyllde 40. Vi hade en semesterresa till Dubai, hon fyllde den 3:e januari, och då frågade jag Jens (Gustafsson, managern) om jag fick en extra dag och det fick jag. Så det var inga problem, säger Larsson efter en och en halv timme ute på konstgräset följt av backintervaller efteråt.

LÄS MER: Därför saknades IFK-forwarden

Och något annat på gång än fullt fokus på IFK har inte Jordan Larsson heller.

Det blev spekulationer direkt.

– Haha. Ja, men jag ska ingenstans. Jag är kvar här.

Hur ska 2019 bli för dig?

– Förhoppningsvis ska det bli mer speltid. Jag vill kunna visa alla fans och alla i klubben varför jag kom hit. Förra året var ändå en besvikelse för mig personligen, även om laget gick bra och man var glad för det. Personligen var det en besvikelse att jag inte fick spela och att jag inte var tillräckligt bra. I år vill jag göra det så pass bra att jag får spela.

Hur är det att vara igång igen nu då?

– Fantastiskt. Man har längtat nu ett tag. Man kände sista dagarna, sista veckan, på semestern att man bara ville komma igång. Skönt att vara tillbaka.

Har du lagt ditt 2018 bakom dig nu då?

– Ja, precis. Så är fotbollen, det går upp och ner och jag är fortfarande hyfsat ung. Man får acceptera att det är så och jag har lärt mig väldigt mycket av förra året. Nu blickar jag framåt, säger Larsson.

LÄS MER: Klart: De möter IFK i allsvenska genrepet

Han kom hem till allsvenskan som en omskriven värvning, och som en spelare det skapades stora förväntningar omkring, och när speltiden uteblev kan man börja fundera.

– Det är klart att man var frustrerad, men jag tror det är viktigt att man kan lägga sådant bakom sig som fotbollsspelare. Om man hänger upp sig för mycket kan man inte utvecklas heller. Det är bara att släppa det och sätta nya mål.

Ifjol var Jordan Larsson med i förbundskaptenen Janne Andersson trupp till januariturnén. I år är det fem andra som är iväg med blågult.

– Ja, men det är lika bra att vara här från början nu, sätta alla taktiska detaljer och komma in i det, säger Jordan Larsson.

Hur ser du på den trupp ni har inför säsongen?

– Jag tycker den är bra, vi bevisade förra året att vi kunde komma tvåa som ingen annan hade räknat med. På slutet ville vi vinna, det räckte inte hela vägen, men vi bevisade ändå att vi hade en stark trupp. Nu har David Moberg Karlsson försvunnit, och även "Daja" (Daniel Sjölund) och "Ante" (Andreas Johansson) med sin rutin. Det är stora hål att fylla, vi kommer säkert få in någon mer och även om vi inte skulle få det har vi en stark trupp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson