Peter Hunt: "Nålsöga att nå gruppspel"

Redan nu har IFK Norrköping säkrat en stor summa pengar, men det finns mer att hämta i Europa league.

21 juli 2019 09:00

IFK Norrköpings avancemang till den andra kvalomgången av Europa League har gett klirr i kassan. Enligt Uefaranken.se ska det handla om 5,3 miljoner. Men Peter Hunt, ordförande i IFK Norrköping tror inte att summan är riktigt så hög.

– Jag har inte fått det bekräftat heller. Uefas regelverk är lite krångligt. Det ger oss ett ekonomiskt tillskott, men vi ska också beräkna att det kostar för oss med olika transporter och logistik. Så det är inte bara nettopengar.

Hur mycket mer pengar finns att hämta längs vägen?

– Det är klart att kommer du till gruppspel så pratar vi om andra pengar. Då kan det vara både trettio miljoner och uppåt, säger Peter Hunt och fortsätter:

– Gruppspelet är ju ett nålsöga att ta sig till, men kommer man dit har det en mycket större ekonomisk påverkan givetvis.

I Allsvenskan är guldstriden avlägsen efter en svajig vårsäsong av IFK. Men hoppet om att komma topp tre lever.

– Vi har inte skrivit det sista kapitlet av årets allsvenskan, men en guldstrid är vi inte med i, det är helt uteslutet, men vi ska försöka haka på andra- och tredjeplatsen.

Han poängterar att Norrköping inte haft ett uttalat mål att vinna årets allsvenska.

– Där måste man vara realist och se vad budgeten är hos andra klubbar. Det är väl mer lokal media och supportrar som lagt ribban så högt. Sen vill vi vara med så högt som möjligt naturligtvis.

Är det viktigt att säkra en plats i Europa även nästa år?

– Jag tycker det är viktigt, för det är en markering från IFK Norrköping att vi är med i resonemanget och toppstriden. Sen ska vi ha respekt, AIK, Djurgården, Malmö och några andra klubbar har högre budget än vad vi har på lönesidan. Så vi kan inte vara med i toppen per automatik. Utan vi får jobba med det på vårat sätt. Men, naturligtvis är det väsentligt för våra supportrar och inte minst sponsorer, säger Peter Hunt.

På torsdagens match mot St Patrick`s var det strul vid insläppet och många supportrar fick vänta tills efter avspark innan de kom in.

Hur ska man undvika att det händer igen?

– Jag är förvånad över att vi inte löste det på ett bättre sätt. Jag konstaterar att det var nya entréer och en annan procedur vad gäller visitering. Sen ligger det något i att vi måste informera om att man ska komma tidigare, för vi har inte obegränsat med resurser till att ha personal vid entréerna. Men vi får skärpa till oss, det här ska inte behöva ske.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Holmqvist