IFK-spelare tog VM-brons i Sverige

Finland vann bronsmatchen mot Kazakstan med 8–2. Men semifinalförlusten mot Ryssland sved fortfarande i IFK Motalas Elias Gillgren.

2 februari 2019 15:55

Som väntat hade Finland inga problem med att besegra Kazakstan och vinna bronsmatchen i bandy-VM i Vänersborg. Finland ledde med 3–0 redan i paus och när det var slut så hade de vunnit med 8–2.

– Det var inga konstigheter. Vi gjorde det som behövdes men inte mer än så, säger IFK Motalas Elias Gillgren som menade att bronset inte var något man firade direkt.

– Det är väl varken bu eller bä. Det var väl det alla tippade att vi skulle ta, säger Gillgren som hade hoppats på ädlare valör på sin första VM-medalj.

Och chansen till det försvann i semfinalen mot Ryssland som Finland förlorade med 2–6 efter att ha haft 2–2 i paus.

– Det är den matchen som tynger en. Där hade vi vår chans. Vi var bra med i första halvlek men sen blir det psykiskt jobbigt när vi släpper in för enkla mål. Det är väl tre-fyra stycken som vi bjuder på i andra halvlek. Det kanske man kan göra mot Kazakstan, men mot Ryssland håller det inte, säger Gillgren besviket.

Hur sammanfattar du ditt första VM-slutspel?

– Väldigt kul och lärorikt. Nu har man fått känna på motståndet och vet vad som krävs för att få spela en final och det känns inte alls omöjligt.

IFK:s Jussi Aaltonen vaktade det finska målet i bronsmatchen och han lät betydligt mer nöjd än Gillgren.

– Alltid roligt att vinna sista matchen. Första VM-medaljen med A-laget så nu har man öppnat upp så nu siktar vi framåt, säger Aaltonen.

Han menar att det finska laget har goda möjligheter att blanda sig i guldstriden i kommande VM-turneringar.

– Vi har flera ledande spelare som ha minst tio år kvar av karriären. Så det kommer bara bli bättre i framtiden.

IFK Motalas Kasperi Hirvonen noterades för en assist i bronsmatchen mot Kazakhstan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson