IFK Tuna fast i bottenträsket

IFK Tuna har svårt att ta sig ur bottenträsket i division fyra. Mot Bäckseda borta blev det förlust med 4–2. "Vi var inte riktigt på hugget", säger Tunatränaren Mattias Gustavsson.

25 maj 2019 19:49

IFK Tuna började på rätt fot på Paradisvallen. Gästerna skapade en hel del chanser i början av matchen.

Men efter 30 minuter skaffade sig Bäckseda en ledning som höll till halvtidsvilan.

– Vi var inte riktigt på hugget. Vi slog bort mycket passningar och rörde oss för lite utan boll, säger Mattias Gustavsson, tränare i IFK Tuna.

Liksom i första halvlek inledde IFK Tuna väldigt bra efter paus. Filip Ingemarsson satte 1–1 och Anton Carlsson gjorde 1–2 strax därefter.

– Då blev det fart på det. Då såg det väldigt bra ut. Men sen tog det inte mer än några minuter så gjorde de 2–2-målet. Då föll vi tillbaka i gamla synder och tog inte det där sista steget in i situationerna riktigt.

Efter kvitteringen gick det trögt för IFK Tuna. Bäckseda satte först 3–2 och sedan 4–2, vilket också blev slutresultatet.

– Man är besviken alltså, men vi får glömma det här, säger Mattias Gustavsson som berömmer Magnus Pettersson och Joel Svensson.

– Joel ska ha beröm för sitt oerhörda slit. Han viker inte en tum. Han har kanske inte världens bästa touch, men han är alltid på jobbet.

På onsdag väntar ett mycket viktigt bottenmöte mot Hultsfred hemma på Tunhamra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson