Imponerande avslutning av Svensson

Ydre MK-representanten Rikard Svensson imponerade i tredje omgången och är klar för Semesterracets finaldag. "Det är bara att åka", säger han.

11 juli 2019 16:18

Rikard Svensson inledde torsdagen på bästa sätt genom att kamma hem en heatseger. I den andra omgången gick det sämre, då Svensson fick nöja sig med en fjärdeplats.

– I det första heatet gick det jättebra, men i det andra får jag inte iväg bilen första metern, men det är ju skillnad sen när man tar sig ut på gruset. Jag får väl åka hem och prova lite och få det bättre, skrattar Svensson.

Med tio inkörda poäng suktade han efter ett bättre resultat i den tredje omgången för att med säkerhet ta sig vidare till finaldagen.

Det lyckades Ydre MK-föraren med. Svensson fick en snabb start och dominerade därefter och körde relativt bekvämt in heatsegern. 17 poäng och klar för finaldagen.

– Det känns väldigt bra. Så fort man kommer fri så är det bara att åka. Det är jättekul, säger Svensson.

Svensson har, som många andra, stora erfarenheter av Semesterracet. Ända sedan 2005, då som junior, har han varit med i tävlingen. På lördag väntar en jakt på att försöka ta sig till finalen.

– Man försöker ju alltid att ta sig dit, men det är en lång väg, konstaterar Rikard Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Lidesjö