Inför superrysaren: "Allt kan hända"

Dackarnas lagledare Peter Karlsson ser mycket fram emot tisdagskvällens semifinalmöte mot Västervik.

2 september 2019 15:58

– Det blir trevligt. Vi har väntat på detta hela säsongen. Sedan att det är derby gör bara saken roligare. Matcherna mot Västervik är en av höjdpunkterna och nu får vi två extra möten, säger lagledaren.

Det lär väl bli en hel del publik i de två matcherna också?

– Ja, det är ju en förhoppning att det blir mycket publik. Det kommer bli spännande på banan och mycket står på spel.

Dackarna var favorittippade inför säsongen, men fick en del skadeproblem och lyckades inte prestera som väntat inledningsvis. Sedan lyckades de dock komma igång och avancera till toppen av tabellen i Elitserien. Därmed fick de välja semifinalmotståndare före Vetlanda. Till förmån för Smederna föll alltså valet på Västervik, trots att det var enda dubbelmötet där Målillalaget inte lyckades knipa bonuspoängen i grundserien.

De förlorade nämligen sammanlagda poängställningen med tre poäng efter en storförlust borta med 58-32. Det oroar dock inte Peter Karlsson.

– Vi är ju betydligt vassare nu än vi var i juni när vi körde i Västervik. Det var en dålig match men nu är laget starkare. Vi har som målsättning att gå till final, så det gäller att vi håller tajt i kväll. Sedan om den här matchen slutar med vinst eller förlust är inte lika viktigt.

Västervik ledde länge serien men slutade trea. De har bara förlorat en hemmamatch den här säsongen.

– Det är ingen lätt bortamatch, tycker Peter Karlsson.

– Västervik kör bra och är starka i hemmaovalen. Det gäller att vi är på tårna. Allt kan hända och Västervik är i semifinal av en anledning. Det blir en tuff utmaning.

Men det är egentligen inte i tisdagens match Peter Karlssons lag måste vinna.

– Vi ska hålla det jämnt. Sedan kan vi använda den fina hemmaformen till att avgöra i returmötet.

Västervik - Dackarna

Tisdag 19:00 på Hejle Arena i Västervik

Västervik: 1. Peter Ljung (K), 2. Jack Holder, 3. Krzysztof Buczkowski, 4. Peter Kildemand, 5. Bartosz Smektala, 6. Rune Holta, 7. Anton Karlsson.

Dackarna: 1. Maciej Janowski (K), 2. Piotr Pawlicki, 3. Jacob Thorssell, 4. Oliver Berntzon, 5. Patryk Dudek, 6. Joel Kling, 7. Kacper Gomolski.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding

Ämnen du kan följa