Inga poäng – trots drömstart

Vimmerby hade greppet om seriefinalen mot Kristianstad – men förlorade med 2–1.

Ishockey2018-10-10 21:04

Vimmerby fick en drömstart på onsdagens toppmatch i Vimmerby ishall. Alexander Andersson öppnade målskyttet – efter bara 24 sekunder.

VH-backen sköt ett skott från sargkanten som gick in bakom den rutinerade målvakten Joel Gistedt.

Med det målet i ryggen gjorde hemmalaget en mycket bra förstaperiod. Frånsett två boxplay, där Kristianstad skapade några kvalificerade målchanser, var det Vimmerby som styrde spelet. VH-spelarna såg heta ut, vann merparten av närkamperna och kom till flera öppna lägen. De fick också välförtjänta applåder när den första perioden var över.

Efter pausvilan fortsatte Vimmerby att spela bra. Samtidigt höjde sig Kristianstad ett snäpp. Det gav en öppen och fartfylld match – helt i publikens smak.

Gästerna från Skåne, som blev bättre och bättre ju längre perioden gick, kvitterade efter 30:12. Från nära håll sprätte Fredrik Hansson upp pucken i nättaket bakom den annars utmärkte VH-målvakten Tomas Rydén. Därmed var det helt jämnt inför den tredje perioden.

Den tredje perioden var Vimmerbys sämsta för kvällen. Det var inte samma energi som tidigare. Istället fick hemmalaget spendera mycket tid i egen zon.

Efter 47:38 tog också Kristianstad ledningen med 2–1.

I slutet flyttade Vimmerby fram sina positioner igen – utan att få till någon kvittering. Därmed stannade VH:s segersvit på fem matcher. Serieledande Kristianstad är nu uppe i sju raka vinster.