– Vi jobbade stenhårt för att nå ifatt och sista kvarten gör vi det jättebra. Vi skapar två bra lägen för att kvittera, men vi får inte in bollen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Han var besviken på resultatet, insatsen första 75 minuterna och även på vissa enskilda situationer.

Som när Bäckseda fick sin straff och tog ledningen i den första halvleken.

– Det var märkligt. Jag tyckte att vi skulle haft frispark i läget innan. Nä, det kändes inte rätt.

Gullringen, som toppade tabellen inför matchen, tilldömdes senare också en straff.

– Vi borde haft en straff i ett moment tidigare, men fick en senare. Ola Lindblom satte den till 1–1.

Bara några minuter innan halvtidsvilan fick Gullringen ett hårt slag i ansiktet, då målvakten Marcin Muszka tog med händerna utanför straffområdet och fick rött kort.

– Vi gör för många felvärderingar i den här matchen. Vi får skylla oss lite själva och sätter oss i skiten. Samtidigt tyckte jag kanske att bollen tog på bröstet i den situationen, men jag vet inte säkert.

Martin Höglind Stridell ersatte i målet och Gullringen tvingades spela med en man kort i hela andra halvlek. Bäckseda tog tillvara på övertaget och gjorde både 2–1 och 3–1. Gulsvart fick nytt hopp med dryga kvarten kvar. Kevin Gaines reducerade och med gott om tid kvar för att försöka ta poäng. Det gick inte.

– Tråkigt, vi hade några bra chanser där på slutet, men det hade Bäckseda också. De kunde ha punkterat matchen tidigare, säger Daniel Ohlsson, som inte var nöjd med lagets insats.