Ingen träningshelg: "Sitter lugnt i båten"

Som alla klubbar påverkas Rimforsa IF av coronapandemin. Den tänkta träningshelgen i Linköping ställs nu in. "Det fanns inte så mycket annat att göra", säger herrlagets tränare Erik Svensson.

Träningshelgen i Linköping är avblåst. Rimforsa IF får ändra planerna. Nu blir det istället en internmatch.

Träningshelgen i Linköping är avblåst. Rimforsa IF får ändra planerna. Nu blir det istället en internmatch.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-04-01 18:05

Kliubbar, spelare och ledare börjar bli luttrade vid det här laget. Mycket av det som planerats får nu antingen skjutas på framtiden eller ställas in. Erik Svensson såg precis som spelarna i RIF fram mot den kommande träningshelgen, där en rad aktiviteter skulle genomföras, förutom det rent fotbollsmässiga. 

–  Visst är det tråkigt. Nu kommer vi istället att ha en internmatch i Kisa i helgen. Om nu alla är friska och krya vill säga, så att vi kan ställa två lag på benen, säger Svensson. 

Hur ser det ut i övrigt?

– Vi avvaktar händelseutvecklingen och sitter lugnt i båten. Vi har inte bokat in några nya matcher. Det var tänkt att vi skulle ha spelat vårt genrep inför seriestarten mot Boxholm nästa helg. Men matchen är inställd. Nästa vecka har vi en U-match mot Kisa inplanerad, men vi får se vad som händer med den. 

På andra håll planeras det för träningsserier. Hur går tankarna hos er?

– Vi har fått frågor om det, men nä. Vi avvaktar. Det som kan bli problematisk när seriestarten flyttas fram är hur vi ska kunna hålla motivationen uppe hos killarna. Att bara träna på är ingen idealisk lösning. Vi får försöka tänka i nya banor. 

– Än så länge tränar vi på som vanligt. I går (tisdag) hade vi en kanonträning med 24 man och full fart. Vi följer de direktiv som finns med att klä om hemma, ha egen vattenflaska och allt som det innefattar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om